Konačno počela Pčinjska liga: Istorijska pobeda Torpeda u gradskom derbiju FOTO

Posle tri sedmice odlaganja, konačno je utakmicama 1. kola startovao šampionat u Pčinjskoj okružnoj ligi u fudbalu u okviru koga je u gradskom derbiju u Vranju obnovljeni FK Torpedo 1973 pobedio Radničkog 2021 sa 0:1 (0:0).

U prvom delu susreta igralo se miroljubiuvo, ali su bliže golu bili gosti iz Torpeda, koji su imali dve, tri izgledne prilike da dođu o vođstva.

U drugom delu igre Radnički je propustio nekoliko prilika za gol, što je Torpedo uspeo da kazni i dođe do tri boda na svom debiju u ovoj ligi.

Kuriozitet je da su se dva tima iz Vranja sastala u jednom gradskom derbiju prvi put nakon više od dvadeset godina (poslednji put su gradski derbi igrali Dinamo i OFK Soko).

U FK Torpedo 1973 bili su prezadovoljni ovakvim startom u šampionatu, dok su u Radničkom donekle zadovoljni igrom, ali ne rezultatom za koga kažu da je mogao biti i u njihovu korist.

"Ostaje da u sledećim utakmicama popravimo greške", navode iz Radničkog.

Kada je reč o ostalim utakmicama, prava kanonada viđena je u Žbevcu gde je domaći Vihor čak sa 11:2 savladao ekipu FSU Južne pruge iz Stubla.

Mladost iz Suvojnice bila je na svom terenu za gol bolja od bujanovačkog BSK-a (4:3), Čelik je u Belom Polju bio nadmoćan protiv Pavlovca (3:0), kao i Mineralac iz Vranjske Banje na gostovanju Levosoju u istoimenom mestu kod Bujanovca (bilo je 0:5).

Vranjski Dinamo osvojio je bod na gostovanju Mladosti u Bosilegradu (1:1).

U ranije odigranom meču Dinamo Jug pobedio je ekipu FK As sa 8:0.

Parovi 2. kola, koje će biti na programu narednog vikenda, su: FSU Južna pruga - Dinamo, Minelarac - Mladost (B), Pavlovac - Levosoje, BSK - Čelik, Torpedo 1973 - Mladost (S), Dinamo Jug - Vihor i OFK As - Radnički 2021.

Najnovije vesti