Viši sud potvrdio: Stanojević i još petorica pravnosnažno oslobođeni krivice

Ono što je Vranje News pre nekoliko dana objavio potvrđeno je u ponedeljak iz Višeg suda u Vranju - Apelacioni sud u Nišu, posle održanog javnog pretresa, doneo je presudu kojom su usvojene žalbe branilaca optuženih Dejana Stanojevića iz Vranja, Miladina Zlatanovića iz Niša, Novice Zlatanovića iz Niša, Slobodana Jankovića iz Surdulice, Delče Stojanovića iz Vranja i Mileta Jordanovića iz Trgovišta, kojom je preinačena presuda Višeg suda u Vranju (K.br. 16/17 od 22.03.2019 godine), tako što je, navode iz vranjskog suda, "iste oslobodio od optužbe".

Oni su bili optuženi za navodno izvršenje produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja (iz čl.359.st.3. u vezi st.1. u vezi čl.33. i 61. KZ) i to Dejana Stanojević i Miladin Zlatanović.

Optuženi Novica Zlatanović, Slobodan Janković, Delča Stojanović i Mileta Jordanović bili su pod optužbom "zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica (član 234, stav 3. u vezi sa stavom 1, u vezi sa članom33. i 61. KZ).

- Podsećamo da su optuženi presudom Višeg suda u Vranju K.br. 16/17 od 22. marta 2019. godine oglašeni krivim za navedena krivična dela i osuđeni.

Optuženi Dejan Stanojević na kaznu zatvora u trajanju od dve godine, optuženi Miladin Zlatanović na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koju je trebao da izdržava u prostorijama u kojima stanuje, dok su ostali optuženi osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po dve godine.

Dejan Stanojević je saobraćajni inženjer i nakon rasformiranja JP Direkcija, gde je pre gašenja bio izvršni direktor, zaposlen je u JP Vodovod u Vranju na poslovima vođe sektora za puteve.

Potom je avanzovao u izvršnog direktora u istoj firmi, da bi nedavno prešao za izvršnog direktora u JP Urbanizam i izgradnja Vranja.

Ranije je bio lokalni lider DSS-a, a danas je član SNS-a.

Najnovije vesti