Više tužilaštvo oduzelo džip vredan 55.000 evra

Više javno tužilaštvo u Vranju privremeno je, u fazi istrage, oduzelo vozilo - džip marke "mercedes" čija je kataloška vrednost oko 55.000 evra, saopštila je viši javni tužilac u Vranju Danijela Trajković.

Objašnjeno je da je ovo vozilo oduzeto od državljanina Albanije koji je prevozio 7,8 kilograma heroina, a droga je otkrivena krajem novembra na graničnom prelazu Preševo.

Zaplenu je tada obelodanio ministar policije Nebojša Stefanović, ističući da su pripadnici granične policije "na prelazu Preševo uhapsili albanskog državljanina (29) i zaplenili navedenu količinu narkotika.

Heroin je bio u 15 paketa.

Prema podacim VJT u Vranju u 2019. godini po prvostepenim predsudama oduzeto je 1.672 grama heroina, a slede kanabis-marihuana (77.424 gr), lekovi koji su na listi psihoaktivnih supstanci (665 komada tramadola), 26 motornih vozila, a od oružja jedan nož, 7 pištolja, 4 puške i jedna bomba.

- Posebno ovom prilikom želim da pohvalim izuzetnu saradnju Grupom za borbu protiv droga OKP Policijske uprave Vranje i Grupom za borbu protiv trgovine ljudima jer smo tokom godine, zajedničkim radom, ostvarili veoma dobre rezultate - naglasila je Trajkovićeva u utorak na konferenciji za medije

Najnovije vesti