Više nego uspešna imunizacija Surduličana: Dato oko 9.300 doza vakcina

Vranje/Surdulica - Od 19. januara ove godine, kada je počela imunizacija stanovništva protiv virusa COVID-19 u Surdulici, dato je ukupno 9.258 doza vakcina, što je izuzetan uspeh za ovako malu opštinu.

Prvom dozom vakcinisano je 5.174 građana, a i druga je data u 4.084 slučaja, potvrđeno je Vranje News-u u surduličkom Zdravstvenom centru.

Surduličko zdravstvo poznato je i van granica Pčinjskog okruga po odličnoj organizaciji, pa se u skladu sa takvom reputacijom ZC Surdulica uključio u ovaj proces čim je krenula imunizacija, shvatajući značaj vakcinacije u borbi protiv najveće pošasti današnjice.

- Obezbedili smo sve aktivnosti i procedure prema instrukcijama Ministarstva zdravlja.

Proces imunizacije sprovodi se uz sve mere opreza i poštovanje svih propisanih procedura, nije bilo nikakvih problema i veoma smo zadovoljni kako sve do sada protiče - navodi za Vranje News dr Dragan Kitanović, direktor ZC Surdulica.

Koordinatori imunizacije su dr Saša Popović ispred ZC Surdulica, Selena Trajković, kao službenik lokalne samouprave i dr Ivana Davidović Tasić, uz punu podršku direktorka ZC dr Dragana Kitanovića, predsednice opštine dr Aleksandre Popović i ministra Novice Tončeva koji su pomogli da se obezbede svi neophodni uslovi za vakcinaciju građana.

U Surdulici su organizovana dva vakcinalna punkta - prvi u ZC Surdulica, a drugi u Surdličkom kulturnom centru.

- Omogućili smo vakcinaciju svim zainteresovanim građanima, a za osobe sa invaliditetom omogućili smo pristup vakcinalnim punktovima.

Obezbedili smo prostor koji omogućava vakcinaciju velikog broja građana - navodi direktor ZC Kitanović.

U sprovođenju imunizacije, osim lekara i medicinskog osoblja, učestvovali su i zaposleni u Surduličkom kulturnom centru i Skupštini opštine.

- Svojom pozitivnom energijom, entuzijazmom, upornošću i ljubaznošću, kao i velikom odgovornošću i demonstriranom stručnošću uspeli smo da postignemo više nego dobre rezultate u masovnosti vakcinacije - rekao je dr Kitanović, u prilog čemu svedoči statistika s početka teksta.

On je dodao da su medicinske ekipe ZC Surdulica obilazile okolna sela i mahale u kojima su vakcinisale seosko stanovništvo koje nije u mogućnosti da dođe u Surdulicu radi imunizacije.

Slična mogućnost obezbeđena je i za osobe sa invaliditetom, nepokretna ili slabo pokretna lica, naglašavaju u ZC Surdulica.

- Važno nam je bilo da tokom čitavog dosadašnjeg procesa vakcinacije budemo u službi građana.

Tako će biti i ubuduće - zaključuje direktor ZC Kitanović.

Najnovije vesti