Vekić: Protivepidemijske mere se u Vranju ne poštuju u potpunosti

Protivepidemijske mere u Vranju se ne poštuju u potpunosti, u šta smo se uverili nakon obilaska nekoliko trgovinskih i ugostiteljskih objekata u gradu - izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić, nakon sastanka koji je u Vranju održan na inicijativu premijerke Srbije Ane Brnabić.

- Lokalna samouprava i nadležne inspekcijske službe preduzimaju mere, ali se one moraju intenzivirati, a građani biti odgovorniji.

Obići ćemo COVID ambulantu, vakcinalne punktove, Zdravstveni centar i predložiti eventualno nove mere - rekao je Vekić.

U slučaju Slađana Antića, Vranjanca koji je revakcinisan vakcinom drugog proizvođača, Vekić je kazao da procedura "nije do kraja ispoštovana".

- Ne želim da prejudiciram i javnost će o svemu biti obaveštena nakon sprovedenog nadzora - istakao je Vekić.

Član Republičkog kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da je najvažnije da se Antić "oseća dobro" i osvrnuo se na trenutnu epidemijsku situaciju.

- Činjenica je da imamo povećanje broja zaraženih i da stepen odgovornosti i discipline treba povećati na još viši nivo.

Lokalna samouprava preduzima sve potrebne mere, ali neophodno je i da građani shvate ozbiljnost situacije - kazao je Tiodorović.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izrazio je zabinutost "zbog pogoršanja epidemijske situacije" i dodao da će lokalna samouprava u narednom periodu "insistirati na poštovanju i strožoj kontroli epidemijskih mera".

- Učinićemo sve što je u našoj nadležnosti, kako bi predupredili dalje širenje zaraze.

Lično sam se čuo sa Slađanom Antićem i ovakvi nemili događaji se ne smeju ponoviti - rekao je Milenković.

Do sada je imunizacijom u Vranju obuhvaćeno oko 17.000 ljudi.

Sastanku su prisustvovali i specijalni savetnik u kabinetu premijerke Vukašin Grozdić, predstavnici Batuta i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije.

Najnovije vesti