Većnici zasedaju od 9, očekuje se važna odluka

Sednica Gradskog veća Vranja počela je u 9 časova, a ključna tačka dnevnog reda, čiji ishod očekuju vlasnici montažnih objekata u gradu, je razmatranje teksta Javnog oglasa za prikupljanje pisanih ponuda za davanje na privremeno korišćenje javne površine za postavljanje privremenih objekata.

Vlasnici montažnih objekata - zakupci gradskog zemljišta i članovi njihovih porodica potpisivali su u sredu, u Beogradskoj ulici u centru Vranja, peticiju protiv odluke Gradskog veća o razmeštanju i postavljanju manjih montažnih objekata na teritoriji Grada Vranja.

Na skupu je rečeno da bi realizacijom ove odluke egzistencijalno bilo ugroženo oko 300 ljudi, jer ona predviđa ili potpuno uklanjanje objekta ili preorjentisanje na istu ili neku drugu delatnost u manjim gabaritima.

Novi plan razmeštaja manjih montažnih objekata, usvojen u januarau, izazvao je oštru reakciju zakupaca javnih površina i protest ispred zgrade Gradske uprave 5. marta.

Nakon toga, održan je sastanak predstavnika nezadovoljnih zakupaca sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, na kome je, kako je saopšteno, navodno izražena spremnosti gradskog rukovodstva za rešavanje problema vlasnika ovih objekata.

Međutim, iz Gradske uprave ubrzo su počeli da šalju rešenja za uklanjanje pojedinih objekata.

Na sednici Gradskog veća u četvrtak biće razmatrano razmatrano devetnaest tačaka dnevnog reda.

Većnici će se izjasniti o poslovanju „Komrada“ u prošloj godini, sa finansijskim izveštajem poslovanja, kao i nekih javnih ustanova.

Većnici će razmatrati predlog Pravilnika o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžetskog Fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Najnovije vesti