Vandalizam subotnje večeri: "Divlji Huni" u Vranju rušili sve pred sobom (FOTO)

U noći između subote i nedelje vandali su u Vranju napravili pravi pogrom na nekoliko lokacija u gradu, rušeći i uništavajući pred sobom imovinu u vlasništvu Grada Vranja ili javnih preduzeća.

U organizovanim ili potpuno nasumičnim nedelima srušena su tri letnjikovca u izletištu "Ćoška", uništene klupe na javnim mestima, šteta je pričinjena obaranjem saobraćajnih znakova, lomljavom ogledala i stakala na javnim objektima u ulicama Kosovska, Proleterskih brigada, Ive Andrića i sl.

- Imali smo "burnu" noć na šest, sedam lokacija.

Neki ljudi, ne znam ni kako da ih nazovem, rušili su pred sobom sve, ne obazirući se na štetu koju pričinjavaju gradu i svima nama koji ovde živimo.

Ovakav "pogrom" naših sugrađana koji su se vraćali iz provoda u gradu mi u Komunalnoj policiji ne pamtimo - izjavio je za Vranje News načelnik Ivica Tašković.

On je dodao da je "zulum" otkriven redovnim patrolama, a ne po prijavama građana, te da je siguran da se sve desilo noćas.

- Redovno obilazimo te lokacije, dan pre je sve bilo u redu, odnosno noćas do 1sati kada su naše patrole obilazile grad.

Svi letnjikovci u "Ćoški" su polomljeni, klupe na raskrsnici ulica Filipa Filipovića i 22. decembra, više saobraćajnih znakova, ogledala i ukrasna stakla na kandelabrima kod Duvanske industrije.

Šteta je pričinjena i u Ulici Ive Andrića, kao i u Kosovskoj i Proleterskih brigada.

Za jednu lokaciju imamo saznanja o počiniocima i protiv njih će biti podnete krivične prijave, dok se za ostalima traga.

Apelujemo na građane da nam se jave ukoliko imaju bilo kakva saznanja o ovom vandalizmu.

Kad su ovakve stvari u pitanju, ubuduće neće biti tolerancije - kazao je Tašković.

PREVRNUTO AUTOBUSKO STAJALIŠTE

U noći između subote i nedelje nepoznati vandali demolirali su i okrenuli naopačke autobusko stajalište u selu Katun, nadomak Vranja.

Selo Katun nalazi se jugozapadno od Vranja i prema poslednjem popisu ima oko 300 stanovnika i 100 domaćinstava.

Najnovije vesti