Vakcinisano pedesetak meštana Ćukovca

Za vakcinaciju protiv koronavirusa, koju su medicinske službe Zdravstvenog centra Vranje u sredu realizovale u selu Ćukovac, prijavilo se oko pedeset meštana.

Oni su u sredu mogli da biraju između vakcine kineskog proizvođača vakcina Sinofarm i Fajzerove vakcine, pri čemu su se građani u većini opredelili za kinesku.

U Ćukovcu je prvi vakcinu primio jedan od najstarijih stanovnika ovog sela Sotir Ristić, star 89 godina.

V.d. direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić rekla je da je vakcinacija protekla uz zavidno interesovanje meštana.

- Bilo je ljudi sa različitim vrstama alergija, sa srčanom manom, meštana koji su se izborili sa onkološkim bolestima, mnogo internističkih pacijenata i ja sam danas, ovde u Ćukovcu, pored organizacije vakcinacije sa svakim od njih razgovarala i pružila medicinsku pomoć kao lekar internista - rekla je Antić.

Ona je naglasila da dosadašnja iskustva u lečenju pacijenata inficiranih virusom COVID-19 u Vranju pokazuju da pacijenti koji su vakcinisani "imaju lakši oblik bolesti".

- Procenat zaražavanja se smanjuje i mi se nadamo da će odnos između pozitivnih u odnosu na ukupun broj uzoraka u narednim danima biti manji.

Iz tog razloga u mogućnosti smo da meštanima sela Ćukovac omogućimo da svakog četvrtka u prepodnevnoj smeni imaju lekara i medicinsku sestru u svojoj zdravstvenoj ambulanti.

To će im svakako olakšati dobijanje zdravstvene zaštite, tu pre svega mislim na starije ljude - rekla je Antić prilikom imunizacije meštana sela Ćukovac.

Najnovije vesti