Usvojena Odluka o planu generalne regulacije Vranjske Banje

Na 135. sednici Gradskog veća, većnici su prihvatili Nacrt Odluke o usvajanju izmena i dopuna Plana generalne regulacije Vranjske Banje.

Ovim planom određuje se dugoročna projekcija razvoja i prostornog rešenja područja u obuhvatu Plana generalne regulacije, kao i pravila regulacije, uređenja i građenja.

Takođe, usvojen je Nacrt Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka u trošenju sredstava po osnovu poreza na imovinu u periodu 2018-2021. godine, kao i Pravilnik o evidenciji i kontroli radnog vremena zaposlenih u organima grada Vranja.

Gradski većnici usvojili su i Nacrt Odluke o upravljanju grobljima i sahranjivanju i pogrebnim delatnostima na teritoriji grada Vranja.

Na sednici Gradskog veća u petak obrazovan je Savet za bezbednost sabraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja i usvojen tekst Javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja radi izgradnje, javnim nadmetanjem i data je saglasnost za raspisivanje.

Prihvaćen je zahtev Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje za davanje saglasnosti za ustupanje poslovnog prostora u Ulici Partizanski put i zahtev JP Novi Dom za davanje saglasnosti za priključenje na daljinski sistem grejanja.

Najnovije vesti