Usvojen predlog Odluke o izradi nacrta Statuta grada Vranja

Nakon verifikovanja mandata dvojici novih odbornika, Venetu Zdravkoviću i Slobodanu pejiću, u nastavku sednice Skupštine grada Vranja u petak usvojen je predlog Odluke o izradi nacrta Statuta grada Vranja i imenovana Komisija koja će biti zadužena za realizaciju.

Po rečima gradske većnice za lokalnu upravu Danijele Milosavljević, izrada ovog najvažnijeg dokumenta uslovljena je izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, a Skupština je u obavezi da Statut i druge opšte akte dostavi resornom ministarstvu najkasnije u roku od šest meseci.

Odbornici su većinom glasova usvojili Predlog odluke o usvajanju izmena i dopuna Plana generalne regulacije Vranjske Banje, kao i Predlog odluke o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji grada Vranja.

Odbornici su usvojili i predlog Akcionog plana Grada Vranja za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu od 2018. do 2021. godine.

Doneto je i rešenje o razrešenju zamenika gradskog pravobranioca, rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova nadzornih odbora pojedinih javnih ustanova i preduzeća i članova školskih odbora osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Vranja.

Najnovije vesti