Vene Zdravković novi odbornik SPS-a u Skupštini grada Vranja

Vene Zdravković, diplomirani ekonomista, izabran je za novog odbornika Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini grada Vranja, izglasan je na sednici u četvrtak.

On dobija odbornički mandat nedavno preminulog predsednika Okružnog odbora SPS-a Siniše Mitića.

Zdravković i nedavno izabrani odbornik SDS-a Slobodan Pejić položili su potom zakletvu pred sazivom lokalnog parlamenta.

Vene Zdravković ranije je bio rukovodilac u preduzeću "Alfa plam" i Javnom preduzeću Vodovod.

Nakon formiranja novog saziva Skupštine grada Vranja 2016. godine obavljao je funkciju zamenika predsednika skupštinskog Saveta za budžet i finansije.

Vene Zdravković rođen je 1963 god. Studirao i diplomirao 1988 g. na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Ima i zvanje ovlašćenog računovođe. Prvobitno je bio zaposlen na mestu referenta prodaje u preduzeću "Jumko". Od 1990. u Alfa Plam-u radio je na poslovima vodećeg referenta za marketing, a od 1991. bio je finansijski direktor firme. Od momenta privatizacije predzeća, osam godina je bio na
funkciji predsednika Upravnog odbora (do 2005), a kasnije u svim sazivima član UO. U istom periodu, bio je i na funkciji zamenika predsednika Upravnog odbora "Jumka" (2004-2005), predsednik Saveta za privredu i finansije opštine Vranje (2000-2004), član Nadzornog odbora Delta banke itd. Potom je bio rukovodilac u JP Vodovod u Vranju. Oženjen je, otac dvoje dece.

Najnovije vesti