Uskoro početak izgradnje šetališta u Vranjskoj Banji (VIDEO)

Projekat izgradnje šetališta u Vranjskoj Banji biće realizovan uprkos zauzeću dela državnog zemljišta od strane privatnika na planiranoj trasi, izjavio je narodni poslanik SNS i lider vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović.

- To će najverovatnije biti finansirano preko Ministarstva privrede.

Kada je reč o zauzeću, tu ne postoji nikakav problem u smislu nerešenih imovinskih odnosa, jer mi imamo građevinsku dozvolu za izvođenje svih radova - kazao je Bulatović.

On je najavio da se uskoro očekuje potpisivanje ugovora u Ministarstvu privrede nakon čega će uslediti raspisivanje javne nabavke i početak radova na izgradnji šetališta.

- Nije samo taj deo ruglo Vranjske Banje u ovom trenutku.

Očekuje nas još mnogo posla, ali je činjenica da smo dosta toga već uradili - kazao je Bulatović, inače žitelj Vranjske Banje, najavljujući skoro pokretanje proizvodnje u Rasadnicima, a u perskeptivi i u Simpo cveću i Živinoproduktu.

- Šetalište će promeniti izgled, ali nama trebaju radna mesta u Vranjskoj Banki.

Mi smo u balon sali zaposlili desetak žitelja Banje, ali je to ništa.

Sa izgradnjom hotela, pokretanjem proizvodnje u Rasadnicima, eventualno Simpo cveću, očekujem da će biti bolje - rekao je Bulatović.

Šetalište u Vranjskoj Banji biće izgrađeno na potezu glavne ulice Kralja Petra Prvog Oslobodioca, od zgrade mesne zajednice do restorana "Kosovo", u dužini od 150 metara.

Problem je postojao sa vlasnicima više montažnih objekata na zadatoj trasi, ali je većina objekata koji su zahvatali državno zemljište u proteklom periodu uklonjena.

Najnovije vesti