Otvoreno renovirano odeljenje Gradske biblioteke u Vranjskoj Banji (FOTO)

U okviru obeležavanja 31. januara Dana grada Vranja i oslobođenja njegove jedine gradske opštine u Vranjskoj Banji nakon nekoliko godina pauze ponovo je otvoren ogranak vranjske Biblioteke Bora Stanković.

Direktor ove javne ustanove Zoran Najdić kazao je tom prigodom da se renovirani ogranak, smešten u prostorijama nekadašnje ispostave gradske apoteke, prostire na površini od 75 kvadrata.

- Knjižni fond sastavljen je od 7.000 knjiga, odnosno 6.500 različitih naslova.

Za renoviranje prostorija odeljenja biblioteke u Banji iz budžeta ustanove izdvojeno je 140.000 dinara - kazao je Najdić.

Predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić rekao je da je proces renoviranja počeo pre par meseci i pozvao sugrađane da budu članovi novog ogranka.

- Posebno apelujem na najmlađe da u doba interneta i pametnih telefona budu deo čitalačke zajednice, jer je ipak knjiga najbolji čovekov prijatelj - rekao je Sentić.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković podsetio je da je prvi put ogranak biblioteke u Banji otvoren 1963. godine i da je radio neprekidno do 2014.

- Ulaganjem u kulturu, u pisanu reč, želimo da razvijamo kulturu čitanja i proces obrazovanja.

Očekujem da biblioteka u Banji, osim što će biti kuća knjige, bude i mesto okupljanja i promocije kulturnih događaja - istakao je Milenković.

Najnovije vesti