U opštinskoj upravi Banje otvaraju se nova radna mesta

Gradska opština Vranjska Banja zaposliće u narednoj godini još četvoro službenika, predviđeno je Kadrovskim planom koji je većinom glasova odbornika dobio prethodnu saglasnost na poslednjoj sednici gradskog parlamenta Vranja.

Pravni osnov su Zakon o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave i Odluka o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u sistemu lokalne samouprave grada Vranja.

Zakon propisuje obavezu lokalnih samouprava da u sklopu usvajanja odluka o budžetu "istovremeno usvajaju i kadrovski plan", objasnila je Ljiljana Manasijević, rukovodilac opštinske upravne jedinice Gradske opštine Vranjska Banja, i izvestilac po ovoj tački dnevnog reda.

- U upravi gradske opštine dosad je radilo devetoro stalno zaposlenih, a lane su još četiri osobe bile zaposlene na određeno vreme zbog povećanja obima posla.

U 2019. godini imaćemo prostora za petoro na određeno vreme - rekla je Manasijevićeva.

Kadrovskim planom SO Vranjska Banja predviđen je postojeći broj službenika i nameštenika na položaju, kao i broj potreban u narednom periodu.

- Uprava opštine Vranjska Banja funkcioniše sa vrlo malo zaposlenih, svaka služba Gradske uprave Vranje ima više zaposlenih od cele naše opštinske uprave - rekla je Manasijevićeva.

U Gradskoj opštini Vranjska Banja zaposleno je trenutno devetoro ljudi.

PEJIĆ: Trebalo bi smanjiti ljudstvo

Kakvi su nam rezultati u Vranjskoj Banji verovatno bi trebalo da smanjimo broj zaposlenih u opštinskim strukturama, a ne da ih povećavamo - izjavio je opozicioni odbornik SDS-a Slobodan Pejić, na sednici gradskog parlamenta Vranja, na kojoj je data prethodna saglasnost za povećanje broja radnika lokalne samouprave u Banji.

On se interesovao na kojim će radnim mestima biti primljeni novi ljudi, kada budu zaposleni u upravi opštine.

Manasijevićeva je odgovorila d će to "biti pozicije u kabinetu predsednika Gradske opštine".

- U Srbiji ne postoji gradska opština u kojoj radi svega devetoro zaposlenih.

Kod nas načelnik uprave obavlja sve poslove vezane za normativno-pravnu delatnost, radne odnose, potvrde, prijave, odjave - navela je Manasijevićeva.

Najnovije vesti