Uhapšeni pod sumnjom da su uzeli dva miliona iz budžeta Vranja za nepostojeći projekat

Muškarac (1980) iz Niške Banje, odgovorno lice niške Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija na odseku u Vranju, koji je i odgovorno lice preduzeća Biro za inženjerske delatnosti u Nišu, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je, navodno, počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Pored njega, uhapšen je još jedan muškarac (1971) iz Niša, bivše odgovorno lice niške akademije.

Ovaj drugi se sumnjiči da je, krajem 2021. godine, u dogovoru sa sadašnjim rukovodiocem, navodno "sačinio fiktivni ugovor o pružanju konsalting usluge sa firmom Biro za inženjerske delatnosti, kako bi na njen račun bio prebačen novac koji je Akademija dobila od Grada Vranja i vranjskog JP Urbanizam i izgradnja za izradu projekta postavljanja semafora na dve raskrsnice u tom gradu, iako ova firma taj projekat nije uradila", piše u saopštenju MUP-a.

"Na ovaj način je za firmu u kojoj je osumnjičeni sada odgovorno lice, navodno pribavljena protivpravna imovinska korist od 1.790.000 dinara, za koliko je oštećena obrazovna ustanova iz Niša", dodaje se u policijskom saopštenju.

Uhapšenom bivšem rukovodiocu Akademije je, kako se dodaje u tekstu, "određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok će sadašnji rukovodilac odseka u Vranju biti priveden tužiocu".

Komentari

Sramota sta se radilo na toj novoj akademiji, totalna tortura kad je u pitanju nenastava, ucene kazne male plate . Nadam se da ce se ova akademija opet vratiti da bude kao ranije visa skola

Najnovije vesti