U utorak uveče prva politička TV debata u produkciji Vranje News i TV Info puls

O temi vršnjačkog nasilja i nasilja u društvu, koji su za posledicu imali proteste protiv nasilja i miting SNS-a u Beogradu, u ovoj TV debati govore Danijela Milosavljević (SNS), gradska većnica za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu, advokat Igor Zlatković ispred opozicionog Pokreta slobodnih građana (PSG) u Vranju i profesor Dušan Mladenović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika za Pčinjski okrug i dugogodišnji odbornik u Skupštini grada Vranja. Voditeljka je novinarka Milica Dejanović. Emisija će početi u 20 sati na TV Info Puls, a potom će moći da se u svakom momentu pogleda na portalu Vranje News u meniju Kontekst (TV debate).

Prva u nizu TV debata u okviru serijala Kontekst, u produkciji medijskih kuća Vranje News i Televizija Info puls, biće emitovana, u utorak od 20 časova na kanalu TV Info Puls.

O temi vršnjačkog nasilja i nasilja u društvu, koji su za posledicu imali proteste protiv nasilja i miting SNS-a u Beogradu, u ovoj TV debati govore Danijela Milosavljević (SNS), gradska većnica za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu, advokat Igor Zlatković ispred opozicionog Pokreta slobodnih građana (PSG) u Vranju i profesor Dušan Mladenović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika za Pčinjski okrug i nekadašnji dugogodišnji odbornik u Skupštini grada Vranja.Voditeljka je novinarka Milica Dejanović.

Ova TV debata, odmah posle premijere na kanalu TV Info Puls, moći će u svakom momentu da se pogleda na portalu Vranje News, na stranici www.vranjenews.rs u meniju Kontekst (TV debate).

Iz nezavisne produkcije dva medija podseća se da je prvenstveni cilj organizacija TV debata o aktuelnim temama, o kojima lokalna javnost u Vranju ima pravo da zna i da bude obaveštena, te da će TV debate u narednom periodu biti organizovane redovno.

"Cilj ovih TV debata je da se u lokalnom medijskom prostoru zapodene otvoren dijalog o aktuelnim infrastrukturnim, komunalnim, političkim, privrednim, zdravstvenim, socijalnim, ekološkim, kulturnim, sportskim i svim ostalim temema - u interesu javnosti.

Želimo da, uz pomoć adekvatnih sagovornika – predstavnika političkog života, stranaka u vlasti, ali i onih u opoziciji, eksperata iz javnog i privatnog sektora, privrednika, predstavnika civilnog društva i svih drugih koji žele da doprinesu boljem životu svih građana – Vranjancima i stanovnicima drugih opština u Pčinjskom okrugu ponudimo odgovore na konkretna pitanja i eventualna rešenja za probleme sa kojima se građani susreću.

Naša intencija u kreiranju TV debata, ali i drugih medijskih sadržaja koji će nastati u okviru ove produkcije, biće striktno poštovanje svih novinarskih standarda, Zakona o javnom informisanju i Kodeksa novinara Srbije.

Jasno ističemo da naše TV debate, istraživanja, intervjui i drugi medijski sadržaji, neće predstavljati nikakav senzacionalizam, niti lov na veštice, već će im cilj isključivo biti analiza postojeće situacije i razmatranje mogućnosti za njeno unapređenje", saopštila su dva medija.

Iz redakcija Vranje News-a i TV Info puls poručuju da je dobar signal što su se prvoj debati odazvali i predstavnici vladajućeg SNS-a, odnosno vlasti, i da su pokazali spremnost da situaciju na lokalu analiziraju u direktnom razgovoru sa predstavnicima opozicije, nevladinog sektora, udruženja, sindikata za šta u proteklim godinama nije bilo puno prilika.

"Nadamo se da će se ovaj trend nastaviti i da je ovo korak ka unapređenju života građana Vranja u mnogim oblastima", navodi se u saopštenju.

Kontekst - da ponovo u javnom prostoru progovorimo o stvarnim problemima i probamo da ponudimo neka od rešenja!

Gledamo se večeras od 20 sati na kanalu TV Info Puls i portalu Vranje News.

Najnovije vesti