U Sportskoj hali u Vranju počele pripreme za revakcinaciju

U Sportskoj hali u Vranju počele su pripreme za revakcinaciju koja će se iz razloga ažurnosti celog procesa i izbegavanja gužvi na punktovima u Domu zdravlja, obaviti u ovom sportskom objektu.

Ceo proces revakcinacicje, kako je ranije saopšteno iz Gradskog štaba za vanredne situacije, nadgledaće stručni tim Zavoda za javno zdravlje koji je dao saglasnost na plan i sam tok revakcinacije stanovništva.

Prema poslednjim statističkim podacima Vranje je procentualno u samom vrhu gradova i opština u Srbiji u kojima se sprovodi vakcinacija - vakcinisano je više od 10 odsto odraslog stanovništva.

Iz Štaba je navedeno da se imunizacija odvija bez zastoja, prema unapred utvrđenom planu, a u skladu sa brojem prispelih vakcina i prijava na portalu eUprava.

Imunizacija se sprovodi i po seoskim mesnim zajednicama.

- Ukoliko je osoba nepokretna potrebno je da se ona ili neko od članova porodice javi na broj telefona 017/414-581 kako bi se evidentirala, a potom i bila vakcinisana u kućnim uslovima od osoblja Službe kućnog lečenja i ovaj proces protiče bez ikakvih problema - navode iz Štaba.

Najnovije vesti