Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj samoupravi

Kolektivni ugovor kod poslodavca, za sve zaposlene u organima Grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja, potpisan je u sredu u zgradi Gradske uprave Vranja.

Potpisali su ga rukovodioci Gradske uprave, Skupštine grada, Gradskog pravobranilaštva i Uprave Gradske opštine Vranjska Banja, uz saglasnost gradonačelnika i predsednika GO Vranjska Banja i predsednika Sindikalne organizacije novog samostalnog sindikata Uprave Vranje.

Gradsko rukovodstvo izrazilo je "zadovoljstvo postignutim stepenom saradnje" sa predstavnicima novoosnovane sindikalne organizacije i konstruktivnim predlozima koji su implementirani u tekst novog Kolektivnog ugovora.

Prema rečima načelnika Gradske uprave Dušana Aritonovića ovo je samo "nastavak dobre saradnje sa novim sindikalnim predstavnicima i primer dobre prakse kako treba da funkcioniše i posluje sindikat čiji rad počiva na načelima dobrog sindikalnog delovanja i borbe za zaštitu prava zaposlenih".

- Ovim Kolektivnim ugovorom i gradsko rukovodstvo, i zaposleni treba da budu zadovoljni, jer će na najbolji mogući način biti zaštićeni interesi potpisnika - istakao je Aritonović.

Gradonačelnik Slobodan Milenković naveo je da su u prethodnom periodu značajno unapređeni poverenje i odgovornost zaposlenih u svim službama Gradske uprave, kao i njihov odnos prema građanima.

MARKOVIĆ: Kruna dobre saradnje

Predsednik novoosnovane sindikalne organizacije Marjan Marković napomenuo je da potpisivanje novog Kolektivnog ugovora predstavlja krunu dosadašnje dobre saradnje sa načelnikom Gradske uprave i celokupnim gradskim rukovodstvom.

- Želim da naglasim da nova sindikalna organizacija od sada ima mehanizme za još bolje i organizovanije sindikalno delovanje i da ćemo nastaviti da posebnu pažnju posvećujemo zaposlenima i njihovim porodicama, čija smo prava i socijalnu sigurnost obezbedili ovim dokumentom - naveo je Marković

Predsednik Skupštine Dejan Tričković izrazio je zadovoljstvo i dodao da je završena izrada obimnog i važnog dokumenta, te da je od 2016. godine osetno poboljšana radna disciplina i odgovornost zaposlenih.

Kolektivni ugovor zaključen je na period od tri godine i stupa na snagu od dana potpisivanja.

Najnovije vesti