U hanskom vrtiću od Vučića tražili više zaposlenih

Obilaskom Vladičinog Hana predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je u petak dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Vučić je obišao renovirani deo hanske Predškolske ustanove "Pčelica" gde je rekonstrukcija dela vrtića realizovana u okviru projekta proširenja mreže ustanova za predškolsko vaspitanje.

Vrednost projekta je 16,3 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije izdvojila oko 13 miliona dinara.

Vrtić trenutno ima kapacitet za 123 dece, a kada bude proširen moći će da primi 150 mališana.

Vučić je u razgovoru sa upravom ustanove rekao da su mu se u više vrtića žalili da im treba više zaposlenih, ali da je tu prepreka u vidu odluke vlade o zabrani zapošljavanja.

On je podsetio da vladina komisija odobrava nova zapošljavanja u svakom slučaju posebno.

- Odluku o zabrani zapošljavanja smo doneli zato što onog sekunda kada pustite da ministri odlučuju o tome da se svi mogući zaposle i da troše sve više para, a to je najlakša odluka, onda imamo preveliku potrošnju zbog zapošljavanja u javnog sektoru bez kontrole - rekao je Vučić.

On je poručio da to državna kasa to ne može da izdrži i da ne možemo da se ponašamo "poput pijanih milijardera", kao što je pre bio slučaj.

- Ne možemo da dozvoli da opet javni sektor bude neuporedivo veći i da bude ponovo izdržavan od strane privatnog sektora i zato tu odluku i dalje imamo - podvukao je Vučić.

Predsednik Srbije u Hanu obilazi fabrike nameštaja za ugostiteljske objekte GN Komerc i fabrike nameštaja DN Company.

SUFICIT

Vučić je dodao da je za njega finansijska disciplina od presudnog značaja.

- Smeju mi se kada govorim o suficitu u budžetu i smanjenju javnog duga, ali ako to nemamo, lako ćemo da uđemo u spiralu propasti, kao što je to bilo do 2012. godine - rekao je Vučić.

Vučić posle Hana ide u Surdulicu, u Dom za stara lica u čije je renoviranje je u poslednje tri godine, kako je rečeno, "uloženo 30 miliona dinara, dok je samo za renoviranje dvorišnog prostora Vlada Srbije dala 17 miliona dinara".

Najnovije vesti