Učenici učitelja Dejanovića učestvovali u međunarodnom projektu

Učenici 3/2 OŠ Svetozar Marković u Vranju, i njihov mentor učitelj Miomir MiDej Dejanović, dobili su zahvalnice za izradu pojedinačnih radova i angažovanje u međunarodnom projektu pod nazivom Napravi naučni ukras.

Zahvalnice su dobili Vukašin Đorić, Emilija Dimić, Đorđe Zlatković, Minja Janković, Ilija Marinković, Lana Milutinović, Lena Mitić, Novak Mladenović, Sara Ristić, Anja Stanković, Nikola Stojilković, Mateja Stošić, Jovan Trajković, Lara Trajković, Andrea Cvetković, Andrej Cvetković, Đorđe Cvetković i učitelj Miomir MiDej Dejanović.

Dejanović za Vranje News kaže da su on i njegovi učenici, u sklopu ovog projekta, došli na ideju da izrađuju naučne strip-postere.

"To su posteri koji ukrašavaju učionicu, a ujedno pomažu deci da lakše uče i duže pamte sadržaje koji se izučavaju u okviru predmeta Priroda i društvo.

Zahvaljujući ovim posterima, učenici će na zabavan način, kroz stripove, upoznavati neke naučne činjenice o klizanju i kotrljanju, stanjima vode, o kretanju kroz različite sredine.

Namerno nismo obojili sve strip-postere koje smo uradili za potrebe projekta.

Njih smo stavili na raspolaganje svim zainteresovanim učiteljima/učiteljicama i oni ih po svom nahođenju mogu skinuti sa interneta, a na njihovim učenicima je da ih sami oboje i njima ukrase svoje učionice", navodi Dejanović za naš portal.

On dodaje da su njegovi učenici opet "dokazali da se strip efikasno može koristiti kao sredstvo edukacije" u različitim nastavnim oblastima što, kako kaže Dejanović, "zavisi od umešnosti učitelja".

"Uopšte nije nužno da se u školama koristi skupa nastavna tehnologija, jer neka svrsishodna nastavna sredstva učitelji sa idejom i njihovi kreativni učenici mogu i sami izrađivati", navodi Dejanović.

Međunarodni projekat Napravi naučni ukras realizovan je zahvaljujući organizaciji za promociju prirodnih nauka i književnosti Oaza znanja iz Podgorice.

Podsećanja radi, vredni đaci učitelja Dejanovića i ranije su učestvovali u međunarodnim projektima, gde su promovisali svoje stvaralaštvo, ali i grad Vranje.

Najnovije vesti