Učenica iz Vranja Emilija Dimić druga na Tabla festu 23

Emilija Dimić, učenica 3/2 OŠ Svetozar Marković u Vranju, osvojila je drugo mesto na desetom, jubilarnom dečjem likovnom i literarnom konkursu “Tabla fest”.

Njen mentor Miomir MiDej Dejanović kaže za Vranje News da je Emilija uradila strip po narodnoj pesmi Oranje Kraljevića Marka i time odgovorila na zadatu temu pod naslovom Lik iz knjige je moj idol.

"Ova vredna učenica je i ranije beležila uspehe na konkursima.

Ponosan sam na nju, ali i na sve moje učenike koji svojim stalnim postignućima promovišu naš rad i Vranje u republičkim i međunarodnim okvirima", navodi Dejanović za naš portal.

On je kao Emilijin mentor od organizatora Tabla festa dobio diplomu za doprinos u podsticanju dečjeg stvaralaštva.

Konkurs je raspisala redakcija Table, niškog internet časopisa za podsticanje dečjeg stvaralaštva.

Učestvovali su mladi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Kako žiri likovnog dela konkursa navodi, deca su u radu najviše koristila vodene boje i tempere, ali i pastelne i drvene boje, kao i flomastere na papirnoj podlozi različitih formata.

Kriterijumi kojima se žiri rukovodio bili su originalnost, sloboda izražavanja (maštovitost) i hrabrost u upotrebi boja.

Na ovogodišnji konkurs za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih škola i predškolaca pristiglo je ukupno 176 radova koji zadovoljavaju kriterijume konkursa, od čega je 78 literarnih i 98 likovnih radova.

Svi radovi biće predstavljeni u internet časopisu Tabla, kao i u Zborniku radova koji će izaći u elektronskom obliku i biti besplatno dostupan svima.

Dosadašnji Emilijini uspesi

- na 23. Balkanskoj smotri mladih strip-autora 2021 dobila je zahvalnicu za razvoj i popularizaciju balkanskog stripa

- zahvalnica za učešće u međunarodnom projektu Recite glasno, neka čuju ljudi kakve mogućnosti Svemir nudi (organizator projekta je Oaza znanja u Podgorici)

- drugo mesto na likovnom konkursu Ala je lep ovaj svet. Konkurs je raspisala OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Surdulici, a mogli su da učestvuju učenici iz Srbije i okruženja

- treće mesto na gradskom takmičenju u javnoj izradi likovnog rada u okviru manifestacije Svetosavska nedelja 2023

- diploma za postignute izuzetne rezultate na međunarodnom likovnom konkursu Radost Božića. Organizator konkursa je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta u Tuzli

- zahvalnica za učešće u međunarodnom projektu Napravi naučni ukras (organizator projekta je Oaza znanja u Podgorici)

- zahvalnica na međunarodnom konkursu za najkreativniju novogodišnju čestitku. Organizator konkursa je Društvo učitelja Kula

- zahvalnica za učešće u međunarodnom projektu U svetu kreativnosti (organizator projekta je Oaza znanja u Podgorici)

- pohvala na konkursu Junaci mog doba. Konkurs je raspisalo Društvo učitelja Topola

- drugo mesto na konkursu Zimske čarolije. Konkurs je raspisala Škola animiranog filma u Vranju

- pohvalnica na međunarodnom likovnom konkursu Heroji našeg doba. Konkurs je raspisalo Udruženje somborskih učitelja

- pohvalnica na međunarodnom literarnom konkursu Tabla fest 2022. Konkurs je raspisala Tabla, časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva u Nišu

- pohvalnica na međunarodnoj 24. Balkanskoj smotri mladih strip-autora. Konkurs je raspisala leskovačka škola stripa Nikola Mitrović Kokan.

Najnovije vesti