Tužilaštvo: Iznenađeni smo oslobađajućom presudom za ubistvo Perića

Iznenađeni smo odlukom Višeg suda u Vranju od 5. decembra kojom je sud oslobodio optuženog V.P. iz sela Prekodolca da je iz koristoljublja počinio krivično delo teško ubistvo, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje , nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Vranju.

"Predsednica veća, koje je vodilo ovaj krivični postupak, prilikom javnog objavljivanja odluke nije dala kratke razloge za svoju odluku, da bi smo znali čime se sud rukovodio prilikom donošenja ove odluke, tako da očekujemo pismeni otpravak presude protiv koje ćemo izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Nišu", najavljuju iz VJT u Vranju.

Iz tužilaštva još ističu da je, "posle nepristrasne i detaljne istrage, prikupljen veliki broj dokaza na kojima je optužnica zasnovana".

"Naime, predloženo je i izvedeno saslušanje brojnih svedoka (njih 24) i saslušanje jednog zaštićenog svedoka.

Takođe, predložen je i izveden veliki broj pisanih dokaza u vidu listinga i analize baznih stanica, različita veštačenja (telefona, optuženog, biološka, informatička), kriminalističko tehnička dokumentacija, uvid u spise izvršitelja i drugo.

Tako da kao zastupnici javne optužbe, smatramo da je optuženo lice izvršilo krivična dela koja mu se stavljaju na teret i to ćemo dokazivati i u žalbenom postupku", saopštavaju iz vransjkog tužilaštva.

Komentari

Pothitno menjati udžbenik Ustavnog Prava... pardon ..tamo stoji da je sudstvo nezavisno ? Teorija i praksa u raskoraku... šta se uči na faxu ? A šta se to dešava na terenu ?

Najnovije vesti