Tri pojačanja stigla u FK Radnik

Vranje - Surdulički superligaš Radnik doveo je tri pojačanja uoči početka nove sezone Super lige Srbije u fudbalu.

To su Miloš Spasić, desnokrilni napadač rodom iz Pirota, defanzivac Mihailo Oreščanin i štoper Nikola Radmanovac.

Surduličani su u pauzi između sezona uspeli da sačuvaju kostur ekipe, a letnji prelazni rok koriste za dopunu "rostera" i zaoštravanje konkurencije na ključnim pozicijama prvog tima.

Među ovom trojicom je jedan od najtražejnijih fudbalera u domaćem fudbalu Miloš Spasić (22), rodom iz Pirota.

Spasić igra na poziciji desnog krila; prošle sezone nastupao je za Radnički iz Pirota, postigao deset golova uz pet asistencija.

Ugovor sa Radnikom, Spasić je potpisao na period od tri i po godine.

Njegov vršnjak Mihailo Oreščanin, mladi defanzivac, deo karijere vezuje za FK Voždovac, a u Radnik stiže iz prvoligaša Budućnosti iz Dobanovaca. Ugovor sa Surduličanima potpisao je na period od četiri godine.

I jedan od najboljih fudbalera Prve lige Srbije Nikola Radmanovac parafirao je ugovor na tri i po godine.

Mladi štoper imao je više ponuda iz inostranstva, ali je odlučio da svoju karijeru nastavi u Srbiji.

Mediji su pisali da je više superligaša nastojalo da Radmanovca dovede u svoje redove, ali se on ipak odlučio za Radnik.

Rođen je 1997. godine, a u karijeri je nastupao za Napredak, Bežaniju kao i za Trajal iz Kruševca.

GAŠIĆ: POJAČANJA SU PRAVA

Sportski direktor Radnika Darko Gašić pripremni period i rezultate na kontrolnim utakmicama ocenio je vrlo pozitivno, a prelazni rok za sada vidi kao veoma uspešan.

- Trojica novajlija su sa nama od početka priprema. Zadovoljni smo njihovim pristupom i odgovornošću od prvog dana, kao i zalaganjem na treninzima i kontrolnim utakmicama. Kada govorimo o Spasiću, njega opisujemo kao dugogodišnju želju Radnika. Dete Pirota, prošao je omladinsku školu tamošnjeg Radničkog, a sada momak koji je eksplodirao u dosadašnjem rangu takmičenja svog tima. Verujem da će biti iznenađenje Super lige. Radmanovac je dete kruševačkog Napretka, a više sezona igrao je u prvom timu Trajala, gde se pokazao kao vrlo kvalitetan igrač. Momak za koga lično mislim da će se svojim kvalitetima brzo nametnuti našem šefu stručnog štaba. Oreščanin je vrlo poznat našem pomoćnom treneru Đuričiću iz zajedničkog perioda u Radničkom iz Obrenovca, što će biti pogodnost za dalji rad. Momak je, kao jedan od najkvalitetnijih igrača u dve sezone Budućnosti iz Dobanovaca, po našoj proceni bio jedan od igrača koji može da se uklopi u naš način igre i koji odgovara profilu kome teži Simo Krunić - naveo je Gašić.


Pored igrača koji će tek potpisati ugovore u novu sezonu Radnik će ući dodatno pojačan na krilnim pozicijama zahvaljujući povratku fudbalera sa pozajmice i ulasku u takmičarski pogon mladih nada.

Naime, između ostalih iz Žarkova preko Novog Pazara u Radnik se vratio jedan od najboljih krilnih napadača Prve lige Srbije Nikola Bogdanovski.

Takođe, pravo nastupa posle šest meseci stekao je Viktor Lukić, jedan od igrača koji spada u grupu najtalentovanijih u generaciji 2000. godišta.

Ljudi iz kluba kažu da Lukić svojim talentom zaslužuje priliku da se dokaže u Radniku, a da dalje svoju karijeru razvija u nekom većem inostranom klubu.

Najnovije vesti