Krunić: Objektivno naš domet je sredina tabele

Vranje - Posle odlaganja priprema na Zlatiboru, fudbaleri surduličkog Radnika pripremaju se već dve sedmice u Surdulici za predstojeću sezonu Super lige Srbije.

Šef stručnog štaba Simo Krunić, uz napomenu da sve ide po planu, polako slaže kockice igre i kostur tima za iskušenja koja ih očekuju u novoj sezoni.

- Prvi deo priprema smo već odradili, uglavnom sam zadovoljan odnosom momaka prema dosadašnjim obavezama.

Važno je da smo ovaj deo priprema završili bez povreda, što predstavlja ohrabrenje za dalji rad - naglasio je Krunić u izjavi za Sportski žurnal.

On je dodao da je plan za drugi deo priprema da stručni štab, kroz kontrolne utakmice, iskristališe sastav za prvenstvena iskušenja koja predstoje.

- Imamo grupu perspektivnih fudbalera, razmišljamo ko od njih eventualno može da nam pomogne, pogotovo zbog pravila "dva bonusa".

Momci rade ozbiljno, shvatili su da moraju dobro da se spreme da bi igrali.

S druge strane, novajlije u ekipi se takođe trude masksimalno, daju sve od sebe da se dokažu kako bi izborili mesto u timu - rekao je Krunić.

On je naglasio da je zadovoljan onim što je video u pripremnom meču protiv leskovačke Dubočice (pobeda Radnika 4:1), posebno u ofanzivi.

- Defanzivno moramo još malo bolje.

Videli smo i novajlije, tako da je ceokupan utisak pozitivan.

Atmosfera u ekipi je odlična; uprava ima praksu da bira igrače sa kojima neće biti problema - kazao je strateg Radnika, uz napomenu da je plan za sledećeu sezonu Super lige da ekipa bude u sredini tabele.

Radnik je u drugoj pripremnoj utakmici ove sezone u sredu 15. jula kao domaćin pobedio Jagodinu sa 1:0.

Superligašku sezonu započeće 1. avgusta kao gost beogradskog Voždovca, dok će u drugom kolu na Gradskom stadionu u Surdulici Radnik biti domaćin Mladosti iz Lučana.

Kada je reč o atraktivnim utakmicama, Surduličani će u jesenjem delu sezone biti domaćini Partizanu u četvrtom kolu 15. avgusta, a Crvenoj zvezdi 31. oktobra u trinaestom prvenstvenom kolu.

Najnovije vesti