Tri opštine juga potpisuju memorandum o unapređenju finansija

Vranje - Opštine Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad potpisaće memorandum o saradnji sa Švajcarskim sekretarijatom za ekonomske poslove i Projektom Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) kojim se obezbeđuje stručna podrška projekta u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i uvođenju inovativnih modela u javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

Svečano potpisivanje memoranduma o saradnji između projekta RELOF2 i ove tri lokalne samouprave zakazano je za sredu 17. februara u 11 časova, u zgradi opštinske uprave Vladičinog Hana.

Memorandume će potpisati predsednici opština ovih lokalnih samouprava.

Nakon uspešne implementacije RELOF projekta, koji se završio januara 2019. godine, Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) odobrio je drugu fazu projekta – Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (Local Government Finance Reforms II in Serbia, RELOF2).

Projekat traje od 1. februara 2019. godine do 31. januara 2023. godine i odvijaće se u dve faze (2019 – 2020. godine i 2021 – 2022. godine).

Fokus RELOF2 projekta je podrška lokalnim samoupravama u primeni principa dobrog upravljanja u upravljanju rizicima i učincima kroz sveobuhvatnu unutrašnju kontrolu i adekvatno upravljanje javnim finansijama.

Projekat RELOF2 u prvoj fazi podrazumeva pružanje stručne pomoći i podrške grupama lokalnih samouprava (partnerstvima) organizovanih oko jedinica lokalnih samouprava koje već poseduju određene kapacitete za uspešnu primenu principa dobrog upravljanja.

Ovakav pristup omogućava bolje organizovanim jedinicama lokalne samouprave da unaprede svoje kapacitete u upravljanju javnim finansijama, a istovremeno budu i mentori drugim lokalnim samoupravama u svom regionu i lideri u sprovođenju principa dobrog upravljanja na lokalnom nivou.

Najnovije vesti