Tri i po miliona evra za prekograničnu saradnju Srbije i Makedonije

U okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija za četvorogodišnji period obezbeđena su 3,5 miliona evra koje je izdvojila Evropska unija, saopšteno je u sredu u Vranju.

- Tematski prioriteti programa su promocija zapošljavanja, mobilnost radne snage i prekogranične socijalne i kulturne inkluzije, kao i podsticanje razvoja turizma i očuvanje kulturnog i prirodnog nasleđa.

Na info sesiji u Vranju potencijalni aplikanti dobili su sve korisne informacije o Vodiču za aplikante u okviru prvog poziva, kao i o aplikacionom paketu - rečeno je na skupu u Vranju.

U velikoj sali Skupštine grada održana je tzv. info sesija u okviru Prvog poziva za podnošenje predloga projekata IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija - Severna Makedonija.

Ovo je prvi program prekogranične saradnje između Republike Srbije i Republike Severne Makedonije za period 2016 - 2020. godina.

Opšti cilj programa je jačanje dobrosusedskih odnosa, uspostavljanje partnerstava i doprinos razvoju programskog područja povezivanjem ljudi i resursa na održiv način.

Više informacija o programu svi zainteresovani mogu naći na www.eu.rs-mk.org.

Najnovije vesti