Treći vranjski polumaraton u junu

Tridesetog juna ove godine, tačno u 18 časova, počeće treći Vranjski polumaraton, saopštili su organizatori iz Atletskog kluba Vranjski maratonci.

Zna se već sada i da će polumaratonci trčati kružnom stazom dva kruga (krug je 10,5 kilometara) sa manjim usponima, uz visinsku razliku od 70 metara po jednom krugu.

U polumaratonu su određene apsolutna kategorija – muška i ženska, starosna kategorija od 40 do 50 godina i kategorija preko 50 godina – muška i ženska.

Biće održano i nadmetanje za najbržeg Vranjanca i Vranjanku.

Na trci od 10 kilometara određene su apsolutne kategorije – muška i ženska kategorija.

Trčaće se i štafeta 10 kilometara u apsolutnoj kategoriji – muška, ženska i miks.

U okviru manifestacije biće organizovana i Trka zadovoljstva.

Vranjski polumaraton pod pokroviteljstvom Grada Vranja, a u organizaciji Atletskog kluba Vranjski maratonci i JP Sportska hala biće održan 30. juna, saopštili su organizatori.

NAGRADE

Za najbrže takmičare, kak oje najavljeno, predviđene su novčane nagrade. U polumaratonu najbrži trkač dobiće 20.000 dinara, a biće nagrađena još četiri najbrža takmičara. Na trci od 10 kilometara biće nagrađena tri najbrža takmičara od kojih prvoplasirani dobija 12.000 dinara. Kako najavljuju organizatori, za tri prvoplasirana takmičara u svim kategorijama obezbeđeni su pehari i diplome, a spremljena su i iznenađenja za sve učesnike, kao i pobednike u štafetnim trkama i trkama za najbržeg Vranjanca i Vranjanku.

Najnovije vesti