Treći put pokidana vodovodna cev u Baba Zlatinoj

Izvođači koji rade na rekonstrukciji Baba Zlatine ulice, u centru Vranja, i treći put su "pokidali" vodovodnu cev koja snabdeva ovu i okolne ulice, deo naselja Češalj i Sofkinu ulicu prema vrtiću Naše dete.

Vranje News-u je u Vodovodu rečeno da je do kvara došlo u ponedeljak ujutro i da ekipe ovog javnog preduzeća rade na otklanjanju havarije, ali da je neizvesno kada će vodosnabdevanje biti normalizovano.

U Baba Zlatinoj je rekonstrukcija počela 21. septembra.

Ovo je treća havarija koja je posledica rekonstrukcionih radova.

Prilikom prve vode nije bilo oko 30, a posle druge 52 sata, zbog čega su stanovnici ovog dela grada bili vidno nezadovoljni.

Prethodne dve havarije dogodile su se uoči vikenda (petak).

U Baba Zlatinoj ulici, u naselju Češalj, radovi se realizuju u dve faze, saopšteno je iz Gradske uprave na početku rekonstrukcije.

Prva faza podrazumeva rekonstrukciju fekalne kanalizacione mreže i realizuje se u okviru projekta Čista Srbija, sredstvima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na tom potezu je nekoliko podizvođača radova.

Iz JP Vodovod su obvestili građane da radove ne izvode oni, već da samo popravljaju štetu koju naprave drugi.

Druga faza u Baba Zlatinoj podrazumevaće izgradnju atmosferske mreže, rekonstrukciju vodovodne mreže i saobraćajnice, odnosno postavljanje nove kaldrme.

Ukupna vrednost radova u drugoj fazi iznosi 27,9 miliona dinara sa PDV-om, od čega je učešće Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Vranja 15 miliona.

Dužina saobraćajnice je 297 metara, a širina od 3 do 4 metra.

Planirano je da aktuelni radovi traju 90 dana.

Komentari

Vranje unakazise, ulice raskopane,cevi za vodu stalno pucaju. Bolje da nista ne diraju i ne porpavljaju samo vecu stetu naprave.Izmisljaju se poslovi,da bi se punili dzepovi pojedinaca.

Najnovije vesti