Voda stigla u Baba Zlatinu i deo Češlja posle 52 sata

Posle 52 sata voda je ponovo stigla u slavine domova žitelja Baba Zlatine ulice, dela naselja Češalj i Sofkine ulice u centru Vranja.

Otkad je u Baba Zlatinoj počela rekonstrukcija, desilo se više slučajeva pucanja vodovodnih cevi, a u petak ujutro, otkad nije bilo vode, nekoliko njih.

Posle više ovakvih slučajeva u samo desetak dana rekonstrukcije, žitelji strahuju da je to samo početak problema u vezi sa vodosnabdevanjem.

Vode nije bilo ni prošlog vikenda, tačnije od petka popodne do subote uveče.

Čitaoci su u nedelju javljali da je u vezi sa rekonstrukcionim radovima na podzemnim instalacijama došlo do prekida u vodosnabdevanju i u Drvarskoj, Patrisa Lumube, Makedonskoj i Jablaničkoj od petka u 11 sati, kada je slomljena cev u Drvarskoj kod Amama.

I stanovnici Pržarske ulice takođe su javili da nemaju vodu, a iz istog razloga nije je bilo ni u ulicama Koštanina, Rifata Burdzevića, Đorđa Lopačića i Bakije Bakića.

U Baba Zlatinoj ulici, u naselju Češalj, samom gradskom jezgru Vranja, u sredu 21. septembra počeli su radovi na rekonstrukciji.

Realizuju se u dve faze, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prva faza podrazumeva rekonstrukciju fekalne kanalizacione mreže i realizuje se u okviru projekta Čista Srbija, sredstvima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na tom potezu je nekoliko podizvođača radova.

Iz JP Vodovod su obvestili građane da radove ne izvode oni, već da samo popravljaju štetu koju naprave drugi.

Druga faza u Baba Zlatinoj podrazumevaće izgradnju atmosferske mreže, rekonstrukciju vodovodne mreže i saobraćajnice, odnosno postavljanje nove kaldrme.

Ukupna vrednost radova u drugoj fazi iznosi 27,9 miliona dinara sa PDV-om, od čega je učešće Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Vranja 15 miliona.

Dužina saobraćajnice je 297 metara, a širina od 3 do 4 metra.

Planirano je da aktuelni radovi traju 90 dana.

Najnovije vesti