Tončevu još jedan mandat na čelu surduličkih socijalista

Vranje - Novica Tončev, dosadašnji predsednik Opštinskog odbora SPS-a u Surdulici i ministar u Vladi Srbije, ponovo je izabran za lidera surduličkih socijalista.

Na svečanoj izbornoj konferenciji, osim izbora novog rukovodstva OO SPS, izabranisu i delegati za 11. Kongres socijalista koji će biti održan 17. decembra u Beogradu.

Za predsednika Socijalističke partije Srbije jednoglasno je predložen Ivica Dačić.

"Sve što radimo u SPS-u je jedino i isključivo u službi građana i u cilju njihovog kvalitetnijeg života.

Interesi države su za SPS uvek i ispred svega.

Ozbiljna smo i odgovorna partija sa poreklom i identitetom i na tome uvek insistiramo", naglasio je Tončev na izbornoj konferenciji u Surdulici.

Tončev je član Glavnog odbora SPS-a od 2010. godine, a potpredsednik partije od 2017. godine.

Na ovom izbornom skupu socijalista usvojen je izveštaj o radu OO SPS-a Surdulica, procedure izbora predsednika opštinskog odbora i članova, delegata za Kongres SPS-a i kandidata za najodgovornije funkcije u partiji.

Profil

Novica Tončev rođen je 1962. godine u Nišu. Školovao se u Surdulici, a potom okončao akademske studije Građevinskog fakulteta u Nišu, na Odseku visokogradnje. Doktorand je Građevinskog fakulteta u Nišu. Vodi porodičnu kompaniju Tončev gradnja, koja uspešno posluje više od trideset godina. Od 1990. do 2000. godine bio je predsednik Mesne zajednice Božica, a od 1996. do 2000. godine i član Izvršnog saveta SO Surdulica. U periodu od 2000. do 2004. godine obavljao je funkciju potpredsednika SO Surdulica, od 2008. do 2014. godine predsednika opštine Surdulica, a od 2014. do 2020. godine predsednika SO Surdulica. Za narodnog poslanika biran je od 2014. godine do 2022. godine kao kandidat SPS-a. Za ministra u Vladi Srbije prvi put je izabran 2020. godine dobivši zaduženje za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština. Ponovo je postavljen za ministra 2022 u istom resoru. Tončev je i poznati fudbalski radnik. Obavljao je funkciju potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, bio član Izvršnog odbora i član Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije. Kako sam kaže, navija za fudbalski klub Radnik iz Surdulice, na čijem čelu je bio i kao predsednik kluba. Od 2008. do 2012. godine predstavljao je Republiku Srbiju u Veću lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu. Oženjen je, otac dvojice sinova.

Najnovije vesti