Tošić Arsić: Osnovnom sudu ostalo samo 609 starih predmeta

U Osnovnom sudu u Vranju tokom 2020. godine, zaključno sa 29. decembrom, rešeno je ukupno 20.152 predmeta, saopšteno je iz ovog suda.

Vršilac funkcije predsednika suda Aleksandra Tošić Arsić naglašava da je u okviru te brojke rešen 6.481 tzv. stari predmet, s tim što je od 3. juna, u drugoj polovini godine, rešen najveći broj od ukupno rešenih predmeta i to 13.694, od čega starih 5.143.

Ukupan broj nerešenih predmeta na dan 29. decembar, pre stupanja na funkciju nove predsednice suda Dragane Stanković Tasić, ukupno je 6.142, od čega je starih predmeta samo 609.

- Ovaj broj predmeta, posebno starih, rešen je i pored svih otežavajućih okolnosti zbog epidemije zarazne bolesti COVID-19, zahvaljujući izuzetnoj saradnji svih sudija i zaposlenih u sudu, pripravnika i volontera, njihovoj organizovanosti, požrtvovanosti i posvećenosti poslu, toleranciji i odgovornom ponašanju, ali ne samo njih već i posetilaca suda, stranaka i advokata.

Zbog toga danas pre primopredaje izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalnost na tome kao odlazeći v.f. predsednika suda, sa željom da Osnovni sud u Vranju u narednom periodu, sa novom predsednicom suda na čelu, postigne još bolje rezultate u vršenju sudske vlasti, zaštiti sloboda i prava građana, prava i interesa pravnih lica i obezbeđivanju ustavnosti i zakonitosti - naglasila je Tošić Arsić u saopštenju.

Na početku 2020. godine Osnovni sud u Vranju imao ukupno u radu 26.294 predmeta, od čega starih predmeta 7.441.

Trećeg juna obavljena je primopredaja između tada v.d. predsednika suda Stojadina Stankovića i sudije Aleksandre Tošić Arsić.

Arsićeva je odlukom predsednika Višeg suda u Vranju Dragane Ilić Marković postavljena za v.f. predsednika, u kom momentu je sud imao u radu ukupno 19.836 predmeta.

- Dobri rezultati postignuti su i pored svih epidemioloških mera koje se sprovode u Osnovnom sudu u Vranju, imajući u vidu i proglašeno vanredno stanje na teritoriji RS kada je sud postupao samo u predmetima koji ne trpe odlaganje, te ceneći činjenicu da sud nije radio zbog izolacije zaposlenih u periodu od 18. marta godine do 13. aprila 2020. godine, kao i da je jedan broj zaposlenih bio zaražen virusom korona a jedan broj bio izolovan po odlukama nadležnog organa - dodaje se u saopštenju.

Komentari

Александра Тошић Арсић одличан сидија и беспрекоран вршилац дужности председника Основног суда у Врању.
Само речи хвале.

Najnovije vesti