Tiodorović sa mnogo emocija u rodnom Vranju primio najviše gradsko priznanje FOTO/VIDEO

Branislava Tiodorovića, člana Republičkog kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, savladale su u ponedeljak emocije i jedva je zadržavao suze u momentu kada se obratio prusutnima u sali Pozorišta Bora Stanković, nakon što mu je uručeno najviše gradsko priznanje - Specijalno javno priznanje povodom 144. godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka.

Govoreći u ime svih nagrađenih saopštio je da se odriče novčanog dela nagrade u korist vranjske Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj.

"Kao što je govorio veliki Bora i ja sam se 'sa setom i ushićenjem uvek vraćao Vranju'.

Kao i Bora Stanković svoj životni vek proveo sam van Vranja, ali Vranje je ostalo moj nepresušan izvor inspiracije i do kraja života ću se vraćati njemu.

Kako je veliki Ivo Andrić rekao 'život nije vreme koje prolazi, već dani koji se pamte', a ja ću pamtiti ovaj dan", rekao je Tiodorović nakon prijema nagrade.

Osim njega najviše gradska priznanja u ponedeljak su primili načelnica Službe za pneumoftiziologiju Sunčica Milošević, načelnica Odeljenja za infektivne bolesti Snežana Tasić, te načelnik Službe za anesteziologiju sa reanimatologijom Nebojša Stošić u ime bolničkih službi koje vode.

Priznanja "31. januar" uručena su i pojedincima - Branki Marković, profesorki srpskog jezika i književnosti, Draganu Mininčiću Cigi, izdavaču i bibliofilu, i Slobodanu Jovanoviću, vokalno-instrumentalnom umetniku.

Obraćajući se velikom broju zvanica iz javnog života Vranja, predstavnicima delegacija gradova i opština sa kojima Vranje uspešno sarađuje, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković podsetio je na 31. januar 1878. kada se odigrala najvažnija bitka za oslobođenje Vranja od Turaka.

U svom govoru posebno je naglasio da je zadatak Vranjanaca da u slobodi "razvijaju svoju zemlju i stvore što bolje uslove za generacije koje dolaze".

"U slavu naših predaka, a za dobrobit naše dece i budućih pokolenja moramo biti odlučni u borbi za konstantan napredak i razvoj našeg grada.

Da pokažemo da smo dostojni naslednici hrabrih i neustrašivih ratnika, da je u slobodi moguće sve i da ne postoje ograničenja i nedostižni ciljevi", kazao je Milenković.

Prisutne zvanice mogle su na svečanoj akademiji da pogledaju promo film i upoznaju se sa rezultatima Vranja u prethodnoj godini.

U umetničkom delu programa nastupili su Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički, vokalne solistkinje i saradnice ovog ansambla Katarina Božić, Biljana Vasiljević i Svetozar Vujić, te vokalni solisti iz Vranja Ivana Tasić i Branimir Stošić Kace.

Najnovije vesti