Tadić u kampanji: Siguran sam da ćemo ponovo voditi državu i Vranje FOTO/VIDEO

Jug i Vranje su strateški veoma važni za Srbiju i zbog toga stanovništvo ovde mora da bude zadržano na svaki održiv način, izjavio je u sredu u Vranju Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, lider SDS-a i nosilac poslaničke liste "Ajmo ljudi" za predstojeće parlamentarne izbore.

"Mi smo činili velike napore u vreme dok smo upravljali zemljom da dovodimo strane investiore.

Jedan od njih jeste i Geoks u Vranju, ta na kraju veoma tužna priča.

Moram samo da kažem da nismo mi pregovarali ugovor sa Geoksom, već sam ja u ime države razgovarao sa predstavnicma Geoksa da dođu u Vranje.

Ali, ugovor koji je sklopljen je stvarno katastrofalan i jedan je od najgorih koje sam ikada video", rekao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije i predsedni SDS-a kazao je da je siguran da će politička opcija koju vodi ponovo dobiti mandat da upravlja Srbijom i Vranjem.

"Borićemo se za nove investicije, bolju budućnost i bolju situaciju od ove koju sada imamo u Srbiji", kazao je on.

Tadić je kazao da mu je drago što je u Vranju.

"Borimo se protiv velikih moći, velikog novca, medijskog uticaja, za svaki grad i svakog građanina i građanku u Srbiji.

Ovde je sa nama Marija Ilić, koja je ostala bez posla i njena porodica je ostala samo sa jednom platom u vreme kada je ona bila trudnica.

Tražimo zato da se zadovolji elementarna pravda i da trudnice u našoj zemlji ne gube posao, ako se već borimo protiv negativne stope prirodnog priraštaja", rekao je Tadić.

On je dodao da se lista na čijem je čelu založila u svom programu i "Novi ekonomski dogovor" da svaka žena u Srbiji, ukoliko to želi, "ima besplatnu vantelesnu oplodnju, jer je demografsko pitanje jedno od najkompleksnijih pitanja sa kojima se Srbija suočava".

"Saznao sam u Vranju za humanitarnu akciju i prikupljanje novca za lečenje malog Vukana Stoiljkovića i mogu da kažem da ćemo se založiti, i u Vranju i širom Srbije, da se svi angažuju i pomognu.

Hvala Vranjancima što su mi dali sugestiju u vezi sa ovim i smatram da moramo da pokažemo solidarnost sa našim malim sugrađanima i damo im šansu da prežive u teškim okolnostima.

Siguran sam da će se to na kraju i desiti.

Pomozimo malom Vukanu Stoiljkoviću, svi ćemo ti uraditi", rekao je Tadić.

On je u sredu obišao Muzej kuću Borisava Stankovića, boravio u jednom od kafića u centru grada i prošetao užim centrom razgovarajući sa građanima.

Najnovije vesti