Tabašević: Linč me inspirisao da u Vranju istražujem za sledeći roman (VIDEO)

Pisac Vladimir Tabašević, čijom su književnom večeri otvoreni drugi Borini književni dani, izjavio je za Vranje News da je prilikom boravka u Vranju došao na ideju da dođe u naš grad i da u njemu istražuje i konstruiše svoj sledeći roman.

- Pala mi je na pamet ideja da napravim sebi jedan rezidencijalni program, da istražujem nešto ovde i da to bude tema mog sledećeg klnjiževnog poduhvata - kazao je Tabašević za naš portal.

Na pitanje šta mu je zanimljivo u Vranju i otkud ta ideja, poslednji dobitnik NIN-ove nagrade (za roman Zabluda svetog Sebastijana) kazao je da je nedavno čitao autobiografiju proslavljenog filmskog reditelja Dejvida Linča koji u njoj svedoči kako je inspiraciju za čuvenu seriju "Tvin Piks" pronašao još 1965. godine, negde na potezu juga Srbije u blizini Vranja.

- Na potezu Vladičin Han - Vranje, nisam siguran za lokaciju, pominje se to u Linčovoj autobiografiji, on je sa svojim saputnikom izašao na pauzu iz voza.

Na stanici su zatekli ljude koji su prodavali neku sumnjivu tečnost fluorescentne boje u flašicama.

Zapitali su se šta je to, potom, kupili i probali iz radoznalosti.

Kad su to popili, počelo je da im se priviđa kako iz prašine lete neke bube, žabe sa krilima i slično, i te detalje i atmosferu je on iskoristio kao motivsku građu za seriju "Tvin Piks".

Ovo je stoprocentno proverena informacija.

Ja bih da to proverim, da vidim šta se dešava ovde i da li ovde mogu naći sličnu inspiraciju za pisanje novog romana.

Imam nekakvu vrstu intuicije da bi ovde moglo biti nečeg zanimljivog za mene - tvrdi Tabašević.

Najnovije vesti