SzS Trgovište: Ko finansira odlazak sedam autobusa na Vučićev miting

Miting podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je najobičnija farsa i izaziva negativan efekat u društvu, velike troškove u vezi sa organizacijom koja će najviše koštati građane Srbije, saopštio je Savez za Srbiju u Trgovištu.

- U petak u Trgovištu zaposleni u opštinskoj upravi i svim javnim ustanovama neće biti na svom radnom mestu zbog čega će trpeti svi građani.

Savez za Srbiju - Savez za Trgovište zahteva od rukovodstva opštine da izvesti javnost ko i od čijih para će finansirati odlazak sedam autobusa sa sendvičima do Beograda.

Takođe, obaveštavamo sve građane i zaposlene u javnim ustanovama da se, ako budu imali pritisak i prisilu povodom odlaska na miting, obrate nama za pravnu pomoć.

Savez za Srbiju pružiće svima pravnu pomoć, svakom građaninu koji od od nas to traži.

Osuđujemo prisilu prema radnicima Simpa u Radovnici, koji su u teškom položaju, i dalje rade bez plata iako su imali razna obećanja nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pozivamo sve građane Trgovišta da pokažu društvenu i moralnu odgovornost i ostanu na svojim radnim mestima, da ne budu predmet ponižavanja u Srbiji i da ne budu pristalice čoveka koju svakim danom i na svakom koraku krši Ustav Srbije - kaže se u saopštenju Saveza za Trgovište.

Najnovije vesti