Svetski dan zdravlja: U sredu promocija vakcinacije u centru Vranja

Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), u sredu 7. aprila na godišnjicu Svetske zdravstvene organizacije, organizovaće, u saradnji sa Crvenim krstom, zajedničku akciju u centralnoj pešačkoj zoni u Vranju sa početkom u 11 časova.

- U toku akcije promovisaće se zdravi stilovi života i ukazivaće se na značaj vakcinacije protiv COVID-19 uz podelu edukativnog materijala sa zdravstveno vaspitnim sadržajem - navode iz Centra za promociju zdravlja ZZJZ.

Sedmog aprila u celom svetu biće obeležen Svetski dan zdravlja, kampanjom koja se svake godine fokusira na jedan od javno-zdravstvenih problema od globalnog značaja.

Ove godine biće obeležen pod sloganom "Gradimo pravičniji, zdraviji svet za sve" i ima za cilj da ukaže da je od velikog značaja da svakom pojedincu budu omogućeni životni i radni uslovi koji podržavaju zdravlje.

- Lideri zemalja, kao i svi oni koji se nalaze u lancu kreiranja zdravstvenih isocijalnih politika i donošenja odluka, moraju biti svesni značaja zdravlja kao glavnog resursa za prosperitet. Zato bi glavna težnja svakog društva morala biti da u budućnosti iskoreni nejednakosti u zdravlju.

U predhodnoj godini COVID-19 snažno je pogodio celu planetu, sve slojeve društva, ne poznajući granice niti klasne podele i upravo u
okolnostima pandemije uvideli smo ogroman značaj dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih službi i usluga.

Obeležavanje Svetskog dana zdravlja prilika je da još jednom ukažemo na važnost pridržavanja preventivnih mera i ukažemo na značaj vakcinacije protiv COVID-19.

Pored toga, obeležavanje Svetskog dana zdravlja je prilika i da podsetimo stanovništvo na značaj zdravih stilova života i prevenciju
faktora rizika
za nastanak najčešćih poremećaja zdravlja - kaže se u saopštenju.

Najnovije vesti