Svetosavske nagrade uručene na balu prosvetnih radnika FOTO

Nagrada za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2019. godinu dodeljena je OŠ Svetozar Marković u Vranju.

Nagrada je uručena u ponedeljak uveče na tradicionalnom Svetosavskom balu u Vranju.

Na svečanosti je za najboljeg vaspitača u 2019. godini izabrana Biljana Trajković, vaspitačica vrtića Pčelica, dok je najbolji profesor razredne nastave Suzana Đorić, predavač u OŠ Branko Radičević.

Nagrada za najboljeg veroučitelja-katihetu dodeljena je Ivani Stamenković, veroučiteljici OŠ Dositej Obradović i OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji.

Najbolji nastavnik predmetne nastave osnovnih škola je Saša Ristić, nastavnik informatike OŠ Svetozar Marković.

Nagrada „Sveti Sava” za najboljeg profesora predmetne nastave srednje škole za 2019. godinu dodeljena je Jeleni Cvetković, profesorki srpskog jezika i književnosti Gimnazije Bora Stanković.

Kao najbolji učenik osnovne škole nagrađen je Bogdan Stefanović, učenik OŠ Svetozar Marković, a srednje Miša Stankoviću, do leta vranjski gimnazijalac.

Nagrada za najboljeg studenta prvog stepena osnovnih akademskih ili osnovnih strukovnih studija fakulteta ili više škole dodeljena je Jeleni Milošević, studentkinji Medicinskog fakulteta u Nišu.

Specijalno priznanje dodeljeno je Simi Arsiću za sveukupan doprinos u organizaciji manifestacije "Svetosavska nedelja" u proteklih 30 godina.

Takođe i Leonori Ristić i Anđeli Ristić, učenicama OŠ Svetozar Marković, za osvojeno drugo mesto na Svetskom takmičenju u robotici u Kini.

Zahvalnica je uručena Aleksandri Savić, profesorki Muzičke škole Stevan Mokranjac, za poseban doprinos u organizaciji "Svetosavske nedelje".

Kum ovogodišnje manifestacije je "Kavim Jedinstvo" doo Vranje i direktoru tog preduzeća Goranu Stojanoviću uručena je zahvalnica i poklon za doprinos u organizovanju jubilarne 30. "Svetosavske nedelje".

U ime nagrađenih obratila se Tijana Đokić, direktorka OŠ Svetozar Marković.

Jubilarna Svetosavska nedelja završena je tradicionalnim Svetosavskim balom.

Pre neoficijelnog dela gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković uručio je nagrade najboljima i potencirao "značaj učitelja i nastavnika u izgradnji znanja i samopouzdanja deteta".

- Protekle godine ostvareni su izuzetni rezultati u oblasti obrazovanja.

Vi ste na najbolji način prezentovali naš grad i našu državu.

Kao lokalna samouprava nastavićemo da ulažemo u obrazovanje i obezbeđujemo vam još bolje uslove za rad - naglasio je Milenković.

Najnovije vesti