Svečanost povodom Dana grada ipak bez Stefanovića, evo programa za ponedeljak

Nebojša Stefanović, ministar odbrane u Vladi Srbije, otkazao je posetu Vranju i prisustvo svečanostima planiranim za ponedeljak 31. januar, povodom obeležavanja Dana oslobođenja grada od Turaka.

Kako Vranje News nezvanično saznaje Stefanović je posetu otkazao zbog sahrane Ksenije Vučić, bivše supruge predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića, koja je zakazana za ponedeljak u 13 sati na Novom groblju u Beogradu.

Podsećanja radi, centralna svečanost povodom Dana grada biće održana u ponedeljak.

Prema protokolu najpre će u 10 sati u sali Načelstva Pćinjskog okruga biti priređen prijem za predstavnike gostujućih gradova i opština.

U 12 časova na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka Čika Mita biće položeni venci i cveće.

U 13 sati u Pozorištu Bora Stanković biće održana svečana akademija i uručena priznanja "31. januar" zaslužnim kolektivima i pojedincima.

Podsećanja radi, Specijalno javno priznanje "31. januar" biće uručeno prof. dr Branislavu Tiodoroviću, epidemiologu u penziji i članu Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za kontrolu i suzbijanje epidemije Kovid 19.

Među laureatima najvišeg gradskog priznanja su Služba za pneumoftizilogiju, Služba za infektivne bolesti i Služba za anesteziologiju sa reanimatologijom Opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju.

Pojedinci - dobitnici su Dragan Mininčić Ciga, izdavač i bibliofil, Branka Marković, profesorka srpskog jezika i književnosti i Slobodan Jovanović, vokalno-instrumentalni umetnik.

Najnovije vesti