Surduličani žele sva tri boda protiv Spartaka

Prvo kolo na domaćem terenu u petoj sezoni takmičenja u Super ligi surdulički Radnik odigraće u subotu od 20 časova sa ekipom Spartaka iz Subotice.

U želji da nadomesti gubitak bodova sa otvaranja prvenstva protiv lučanske Mladosti, u surduličkom superligašu bezrezervno veruju u pobedu pred domaćom publikom i osvajanje prvih bodova u sezoni.

Na redovnoj pres konferenciji pred utakmicu trener Surduličana Slaviša Božičić, osvrćući se na prvo kolo i meč sa Lučancima, opet je uputio čestitke svojim igračima.

- Niko od nas nije zadovoljan krajnjim rezultatom (2:1 za Mladost), ali smo zadovoljni dobrim izdanjem naših momaka.

Demonstrirali su kvalitet i sigurno da nam treba još malo vremena za uigravanje, pa se nadam da ćemo u prvoj utakmici na našem terenu u ovoj sezoni pokazati da smo otišli korak dalje u podizanju forme, da ćemo svi uživati u lepoj fudbalskoj predstavi i nadamo se prvoj pobedi, veoma bitnoj za nastavak sezone - kazao je Božičić.

Fudbaler Zoran Danoski, strelac u prvom ovosezonskom meču protiv Mladosti, potencirao je da se nada "samo pobedi na novom terenu pred domaćim navijačima".

- Cilj nam je da pred domaćom publikom osvojimo sva tri boda.

Verujem da ćemo svi dati svoj maksimum, verujem u sebe i saigrače, u naše mogućnosti.

Nadamo se da je pred nama serija dobrih utakmica gde ćemo briljirati, ne samo strelci već i svi ostali fudbaleri – rekao je Danoski pred novinarima.

Surduličani su prošle sezone sa Spartakom odigrali samo 0:0 na domaćem terenu, dok su dva susreta na gostovanjima izgubili, najpre sa 3:2 u regularnom delu sezone, a onda odigrali nerešeno 3:3 u plaj aut fazi šampionata.

Boban Georgiev novo pojačanje

Novi član Radnika od petka je Boban Georgijev (22, 174cm), krilni napadač, koji je u Surdulicu pristigao iz makedonskog Sileksa iz Kratova. Ugovor sa Radnikom potpisao je na period od tri i po godine. Rodom je iz Štipa, a osim Sileksa igrao je još i za makedonske klubove Metalurg i Bregalnica. u Prošloj sezone makedonske Prve lige za Sileks je na 33 meča postigao 7 golova i jednom je bio asistent.

Najnovije vesti