Božičić: Psihološki smo pali posle promašenog penala VIDEO

Šef stručnog štaba Radnika Slaviša Božičić izjavio je nakon poraza svoje ekipe od lučanske Mladosti da je odigrana "neverovatno kvalitetna utakmica za prvo kolo šampionata" i da su obe ekipe "imale svoje momente".

- Ključan momenat bio je neiskorišćeni jedanaesterac moje ekipe kod našeg vođstva od 0:1.

To je bio psihološki momenat koji je označio pad u našoj igri.

Bilo je teško nakon toga održati vođstvo, pogovo protiv ekipe kao što je Mladost koja dokazuje da nije slučajno već duži niz godina u vrhu srpskog fudbala - rekao je Božičić.

On je dodao da stručni štab ne može biti zadovoljan rezultatom.

- Ali, prikazanim odnosom prema igri, disciplinom mojih fudbalera i na momente dobrom igrom moramo biti zadovoljni za početak prvenstva - kazao je strateg Radnika.

Izjave oba trenera pogledajte u video materijalu Super lige.

Stanić: Svaki početak je težak

Trener Mladosti Goran Stanić rekao je na konferenciji za medije da je ova utakmica pokazala da je svaki početak težak.

- Igrali smo bolje, imali šanse u prvom poluvremenu, a Radnik poveo. U drugom delu smo takođe napadali, u našem ritmu pritiskali protivnika, a Radnik iz kontre došao do penala koji je srećom naš golman Rosić bravuroznom intervencijom odbranio. Posle toga postojala je samo jedna ekipa na terenu i mislim da smo zasluženo slavili. Moram da kažem, i da smo izgubili sa 0:1 ili 0:2 ja bih bio prezadovoljan igrom moje ekipe - kazao je Stanić.

Radnik je u subotnjoj utakmici poveo u 16. minutu golom Zorana Danoskog, u 65. imao penal da duplira vođstvo (promašio najbolji strelac Surduličana Zlatanović), a ubrzo je Mladost izjednačila u 71. munutu preko Predraga Pavlovića iz jedanaesterca.

Tri boda Lučancima doneo je Radivojević u 88. minutu susreta.

U drugom kolu Surduličani će naredne subote na Gradskom stadionu u Surdulici dočekati Spartak iz Subotice.

Najnovije vesti