Stopiran tender za nabavku uniformi za komunalne policajce Beograda

Nabavka uniformi za komunalne milicijace ponovo je zaustavljena jer je podnet novi zahtev za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, a jedan od učesnika na tenderu, kome posao nije dodeljen, je i preduzeće Yumco-prizosi Vranje, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Kako piše Nova ekonomija, Sekretarijat za poslove komunalne milicije Beograda dodelio je prošle sedmice je dodelio ugovor za kupovinu uniformi u vrednosti 186,3 miliona dinara (oko 1,6 miliona evra) firmi MIM Commerce iz Beograda.

Na tender su stigle još dve ponude, obe povoljnije od izabrane - Firma Yumco Prizosi Vranje ponudila je da obezbedi uniforme za komunalne milicijace za ukupno 76,5 miliona dinara, što je skoro dva i po puta manje od cene koju će Beograd platiti, a preduzeće DES 2020 iz Šapca ponudilo je cenu od 134,3 miliona dinara, za oko 50 miliona manje od izabrane.

Tender za letnju i zimsku odeću za komunalne milicijace već se nalazio pod lupom Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Firme Yumco-prizosi, Less Textile i DES2020 su u junu ove godine podnele zahteve za zaštitu prava.

Postupak po zahtevu DES 2020 iz Šapca je okončan pred naručiocem, što znači da je ova kompanija predala zahtev gradu kao naručiocu i da je gradska uprava prihvatila neke od zamerki koje je "DES 2020" podneo te da zahtev zbog toga nije ni došao pred Komisiju na odlučivanje.

Međutim, neke od zahteva druge dve firme, Yumco-prizosi i Luss textile, Komisija je prihvatila i zbog toga obustavila nabavku sve dok gradska uprava Beograda ne otkloni nedostatke.

Beograd je zbog ovakve odluke morao i da nadoknadi takse koje su dve firme dale prilikom podnošenja zahteva po 120.000 dinara, odnosno ukupno 240.000 dinara.

Najnovije vesti