Stošić: Specijalna bolnica u Banji na dobrom putu

Maksimalan trenutni kapacitet Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji je 110 pacijenata, a u ustanovi trenutno boravi njih oko 100, istakla je u četvrtak direktorka ove zdravstvene ustanove Slađana Stošić.

- To je zadovoljavajuće za ovo doba godine.

Najznačajnije je što ove, u odnosu na prethodne godine, popunjenost kapaciteta ni u jednom momentu nije pala ispod 80 odsto - kazala je Stošićeva na konferenciji za medije u sedištu vranjskog SNS-a.

Broj zabeleženih beo-dana (bolesnički dan) 2014. je bio oko 24.000, u 2017. godini 20.000, a otkad je ona na funkciji, kako je kazala, porastao je na 28.000.

- Do kraja godine očekujemo da će biti oko 30.000 – rekla je Stošićeva.

Ona je ukazala da je ustanova renovirala desetak soba.

Kada za povodnu masažu, koja je bila van funkcije, osposobljena je, kao i dovod vode.

- Imali smo slab dotok u pojedinim kadama, sada je pritisak sređen.

Uredili smo i "Kadu Kraljice Drage" što je iskorak u radu ove ustanove, zamenili stolariju u pojedinim prostorijama, osavremenili opremu za pranje.

Važno je reći da smo preko Ministarstva turizma obezbedili 4 miliona dinara za adaptaciju deset novih apartmana u narednom periodu.

To će obezbediti uslove za boravak većeg broja pacijenata u našoj ustanovi - rekla je Stošićeva.

Ona je naglasila da je u prethodnom periodu u osavremenjavanje rada ustanove uloženo oko 5 miliona dinara vlastitih sredstava.

- Promenili smo dotrajali izmenjivač toplote, nabavili lift stolicu za polupokretne i nepokretne pacijente, što nam omogućava da ih smeštamo i na spratu stacionara - kazala je ona.

Od početka ove godine, dodaje ona, u svakom trenutku je popunjen minimum od 30 ležajeva koje direktno finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje, ali je naglasila da ustanova uglavnom posluje kao samofinansirajuća.

Komentari

Svaka čast za upornost i naporan rad na poboljšanju uslova i poslovanja Stacionara! Da nam je više ovakvih stručnih i marljivih direktora!

Najnovije vesti