Stevanović: Pri kraju pregovori o dolasku velikog investitora u Vranje (VIDEO)

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović nije u petak želeo da otkrije ime investitora koji bi u Slobodnoj zoni Vranje trebalo da realizuje "grinfild" investiciju i zaposli oko 2.500 Vranjanaca.

On je napomenuo da su pregovori "teški, ali da idu u dobrom smeru".

- Razumite nas u pogledu saopštavanja imena kompanije koja bi da investira, jer su i druge zemlje u okruženju zainteresovane za slične investicije.

Moramo da budemo oprezni i ne smemo ni na koji način dovesti u pitanje lociranje te investicije u ovom gradu.

Sa njihove strane poslednjih dana dolaze pozitivni impulsi koji nas ohrabruju da će početi svoju proizvodnju ovde.

Grad i država su u potpunosti odgovorili na zahteve tog investitora, samo se očekuje njihova konačna odluka - kazao je Stevanović.

On je dodao da postoji ideja da neki, već postojeći investitori u Vranju, poput ruske kompanije Spilit d.o.o, koja posluje u sklopu Jumka, svoju proizvodnju ne šire u okviru postojećih kapaciteta vranjske kompanije, već da je premeste u Slobodnu zonu Vranje.

- I zbog njih nam je bitno da sredimo infrastrukturu u Slobodnoj zoni.

Mogu da potvrdim da je za takav korak zainteresovan ruski investitor koji trenutno posluje u Jumku, sa kojim se pregovara da širi svoju proizvodnju u industrijskoj zoni u Bunuševcu i da će tu, takođe, biti otvoren još jedan broj novih radnih mesta - dodao je Stevanović.

Najnovije vesti