Počela izgradnja saobraćajnice i kružnih tokova u Slobodnoj zoni (FOTO, VIDEO)

U Slobodnoj zoni Vranje u Bunuševcu u petak su državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković označili početak radova na izgradnji dva kružna toka i pristupne saobraćajnice za industrijsku zonu.

Gradonačelnik Milenković kazao je da, najnovijom investicijom, lokalna samouprava nastavlja sa infrastrukturnim uređenjem Slobodne zone.

Dva kružna toka, dodao je, nalaziće se između pogona fabrika Ditre Italia i Geox, te da će pristupni put, dužine 600 i širine 9 metara, koji povezuje dve fabrike, koštati oko 500.000 evra.

Grad Vranje investira 200.000, a Evropski progres 300.000 evra.

- Ovime se ostvaruje strateški plan koji smo zacrtali pre godinu i po dana.

Želimo da Slobodnu zonu infrastrukturno kompletno uredimo, kako bi investitori i potencijalni investitori imali najbolje uslove za poslovanje, a sve s ciljem smanjenja broja nezaposlenih u našem gradu - rekao je Milenković i najavio izgradnju obilaznica, te kanalizacione mreže za kooperante Geox-a.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović kazao je da je to ministarstvo u Vranju intenzivno prisutno od 2014. godine i da je sve što je u tom periodu zajedničkim snagama urađeno "za ponos".

- Mi smo u partnerskim odnosima sa gradom ovde zajedno u tom periodu uložili oko 250 miliona dinara, 140 je dao Grad Vranje, a ostatak Ministarstvo privrede.

Ovo šta danas radimo u Slobodnoj zoni, učiniće Vranje još interesantnijim za investitore - rekao je Stevanović.

On je dodao da je Ministarstvo finansiralo izgradnju atmosferske kanalizacione mreže, te obilaznicu sa 150 miliona dinara.

- Pre nekoliko dana su počeli radovi i u Radničkoj ulici.

Ona je od velikog značaja za bolju komunikaciju privrede sa Koridorom 10 i gradom.

Želim da najavim i skori početak rekonstrukcije Ulice Bore Stankovića, nakon sprovedene javne nabavke, kao i novog vrtića u naselju Raška, čija će izgradnja koštati 200 miliona dinara - istakao je Stevanović.

Gradonačelnik Milenković je na kraju najavio da će danska kompanija "Kentaur" najverovatnije kupiti proizvodnu halu privatne firme "Ljubisavljević" u stečaju, koja se nalazi u Slobodnoj zoni, i tu započeti proizvodnju profesionalne radne obuće.

Najnovije vesti