Zupančić i Janjić najavili investitora koji će zaposliti 2.500 Vranjanaca

Izvršni direktor "Parking servisa", a do juče službenik Slobodne zone Dragan Janjić, na otvorenom danu za medije Gradskog odbora SPS-a, obelodanio da će najavljeni danski investitor uskoro početi da posluje u bivšem objektu "Ljubisavljevića" u Slobodnoj zoni Vranje i da će zaposliti 300 radnika.

- Drugi investitor, sa kojim se već godinu dana vode intenzivni pregovori, uskoro bi trebalo da otvori svoj pogon u Vranju i zaposli oko 2.500 radnika.

Određena je parcela za fabriku, obavljeni su razgovori sa investitorom u Razvojnoj agenciji Srbije, iza cele priče stoji i Vlada Srbije, pa mislim da će se u narednih mesec, dva znati i koja je to tačno kompanija i o kakvoj se proizvodnji tačno radi - rekao je Janjić.

Gradski većnik za privredu i preduzetništvo Nebojša Zupančić dodao je da se u narednih petnaestak dana očekuje dolazak delegacije Ministarstva privrede, sa kojom će biti reči o realizaciji nekih novih investicija u Slobodnoj zoni.

- Ne bih da ništa prejudiciram i da dajem izjave pre nego što se zvanično oglasi najuže rukovodstvo Grada, ali će javnost o svemu biti obaveštena na vreme - rekao je Zupančić.

U režimu Slobodne zone Vranje tenutno posluje samo kompanije "Top sofa", deo italijanske kompanije "Ditre Italia" koja proizvodi nameštaj od kože, jedina koja je dosad potpisala ugovor sa Gradom Vranjem o međusobnim odnosima za poslovanje korisnika na području Slobodne zone.

Predstavnici danske kompanije „Kentaur“, pojašnjeno je, zainteresovani su za opremanje proizvodnog pogona u Industrijskoj zoni Vranje u Bunuševcu.

Reč je o proizvodnji radnih uniformi za ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju od tekstila vrhunskog kvaliteta, a prema nacrtu japanskih dizajnera.

Putem tzv. „braunfild“ investicije u bivšem objektu "Ljubisavljevića" u Vranju, planirano je da posao dobije 300 radnika.

Svi korisnici Slobodne zone u Vranju imaju olakšice na carinu od 6 odsto, na transport i energente od 20 procenata i na cenu utroška vode od 50 odsto.

Najnovije vesti