Stanojević: U Lunginoj ulici završeno 30 odsto radova (FOTO, VIDEO)

Gradski većnik za infrastrukturu Dejan Stanojević izjavio je u utorak da je završeno 30 odsto radova na rekonstrukciji Ulice Jovana Jankoivća Lunge u naselju Češalj.

- Radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije biće završeni sutra, i prema našim očekivanjima ova ulica dobiće za mesec dana potpuno novo ruho - izjavio je Stanojević prilikom obilaska ove saobraćajnice.

Prema njegovim rečima, završeni su i elektro radovi, a preostalo je da se postave ivičnjaci, pošljunča i asfaltira ova vrlo vitalna saobraćajnica.

Inače, radovi na revitalizaciji ove ulice, vredni 5 miliona dinara, izvode se u skladu sa programom uređenja građevinskog zemljišta i neophodnom dokumentacijom.

Za komunalni program predviđeno je ukupno 37 miliona dinara za rekonstrukciju 15 ulica.

- Od ponedeljka će krenuti rekonstrukcija trotoara u Ulici Ive Lole Ribara, gde će biti postavljeni novi granični ivičnjaci i behaton ploče - rekao je Stanojević.

U Ulici Radničkoj započela je rekonstrukcija saobraćajnih ostrva.

Izvođač je "IG-sistem" iz Vranja, a vrednost radova oko 8 miliona dinara.

- Mislim da ćemo ove godine, uprkos novčanim poteškoćama, da realizujemo oko 90 odsto komunalnog programa, a kruna će biti rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića - rekao je Stanojević.

Najnovije vesti