Stajić vranjskom SSP-u: Bleda ste kopija vaših beogradskih lidera

Nakon što je Gradski odbor Stranke slobode u pravde (SSP) u Vranju javno uputio pitanja gradonačelniku Vranja u vezi sa službenim i privatnim poslovima većnika za zdravstvo Aleksandra Stajića, oglasio se nakon samo par sati saopštenjem sam Stajić, poručivši vrhu vranjskog odbora Đilasove partije da budu "dobra i konstruktivna opozicija, a ne bleda kopija beogradskih lidera".

- Praksa naše stranke nije da odgovaramo na mejlove i valjamo se u blatu sa "političkim pokušajima", s toga vam se obraćam u svoje lično ime.

Ne zbog vas iz Stranke slobode i pravde, već zbog svoje porodice, prijatelja i saradnika.

Krenimo redom, ja u ovom trenutku nemam dugovanja prema gradskom Vodovodu.

Računi za vodu su stizali na moje ime, i to ne mali, iako u toj kući niko nije živeo godinu dana.

Moja nemarnost se ogleda u tome što nisam odmah otkazao vodomer, ali nisam očekivao da bi neko obračunavao vodu za kuću koja više i ne postoji.

Dvadeset prvog septembra sam zatražio uvid u svoja dugovanja, jer su tamo počeli građevinski radovi i ostao šokiran, ali me to nije sprečilo da dugovanje izmirim.

Verovatno je neki od kako kažete "revnosnih službenika", koji je odgovarao na moj zahtev, osetio potrebu da podeli sa vama ovu privatnu informaciju (podsećam vas na Zakon o zaštiti ličnih podataka).

Za razliku od vas, nemam ništa protiv da vam dostavim plaćene račune.

Kada organizujete taj najavljeni protest desetak vaših pristalica ispred Vodovoda pozovite i mene, jer iskreno i ja baš nisam zadovoljan načinom obračuna troškova i kamate.

Ali, s obzirom na to da živimo u pravnoj državi, ja ću pravdu potražiti na sudu - napisao je Stajić u odgovorima na pitanje SSP-a upućena gradonačelniku.

Stajić je u nastavku saopštenja istakao da za porez lokalnoj poreskoj upravi "ne duguje ni dinara".

- Molim vas ako znate da imam neka dugovanja obavestite me da ih izmirim, ali nadležne službe ne mogu da izdaju bilo kakav dokument u kome mogu potvrditi dugovanje, jer dugovanja nema.

Imovinu na svoje ime (osim automobila) nemam.

Živeo sam u kući oca, a onda smo ja i supruga uz pomoć kredita adaptirali njenu porodičnu kuću.

Kada vam se već ispovedam, jer ste duboko zašli u privatnost ovakvim optužbama, uneli nemir u moju porodicu, dozvolite da vam još kažem da sam ja, za razliku od mnogih kolega koji rade "tajno", po izboru na funkciju zatvorio svoju ordinaciju.

U međuvremenu, moja supruga koja je stomatolog bila je na lečenju (nije radila), a zatim je rodila drugo dete.

Trenutno smo u fazi obnove njene licence i tehničkih priprema za otvaranje ordinacije, obavestićemo vas o datumu i dobro došli ste i vi i vaših desetak pristalica.

Što se tiče vaših navoda da ja bilo šta gradim na temelju kuće u kojoj sam ranije živeo, oni su apsolutno netačni.

Sve je to lako poverljivo.

Pitajte bilo kog revnosnog službenika, odgovoriće vam - navodi Stajić.

On na kraju saopštenja poručuje vranjskom SSP-u da nema ništa protiv da gradonačelnik odgovori na njihova pitanja, ali da je "osetio potrebu da o ličnim stvarima sam iznese činjenice".

- Moram da priznam da nam kao jednoj maloj stranci, koja je svojim kvalitetom uspela da bude poželjan partner u svakoj vlasti, laska vaš nevešti manipulatorski napad na mene.

Mi smo, takođe, počeli svoju političku priču sa desetak članova, razumemo i podržavamo vašu ambiciju i na raspolaganju smo vam za svaki dobronamerni savet - naveo je Stajić.

Aleksandar Stajić je predsednik GrO SDPS u Vranju, stranke Rasima Ljajića.

Doktor je stomatologije, član Gradskog veća zadužen za resor - zdravstvo, dečja i boračka zaštita i invalidska pitanja i javno zdravlje.

Funkciju većnika za iste resore obavljao je i od 2012. do 2016. godine, a potom je četiri godine bio pomoćnik gradonačelnika Vranja za primarnu zaštitu i javno zdravlje.

Oženjen je, otac dvoje dece.

SSP Vranje je ranije u subotu javno uputio pitanja gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću u vezi sa Stajićevim službenim i privatnim poslovima, tražeći odgovore i poručujući da će u slučaju njihovog izostanka organizovati protestni skup.

Najnovije vesti