SSP pita gradonačelnika: Zašto većnik Stajić može što drugi ne mogu

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju doneo je odluku da gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću svake sedmice postavlja pitanja iz njegove nadležnosti, posebno o njegovim najbližim saradnicima i o tome obaveštava javnost, saopšteno je iz SSP-a.

- Počećemo od većnika za zdravstvo Aleksandra Stajića.

Većnik Stajić je već osam godina na vlasti, najpre u koaliciji sa SPS-DS a zatim sa SNS.

Za to vreme je samo od 96 plata zaradio preko 70.000 evra.

Da li je i kako je moguće da mu je dug za utrošenu vodu narastao na 180.000 dinara, na dan 24.09.2020. godine?

Da li je tačno da većnik Stajić, inače član stranke Rasima Ljajića (SDPS), duguje na ime poreza na imovinu više od 100.000 dinara, zaključno sa 24.09.2020. godine?

Ima li istine u tome da većnik Stajić već više od 7 godina ima neprijavljenu zubarsku ordinaciju i radi na crno?

Da li većnik Stajić gradi veliku stambenu zgradu u ulici Jovana Hadži Vasiljevića, sa nepotpunom dokumentacijom?

Da li se građanima koji su dužni samo par hiljada dinara za utrošenu vodu uručuju tužbe i isključuje voda, a većnik godinama ne plaća račune?

To su samo neka pitanja na koje građani Vranja čekaju odgovore - navode iz SSP-a.

Ukoliko javnost ne dobije odgovore, dodaju iz SSP-a, ta politička partija najavljuje da će "pozvati građane da se okupe ispred Vodovoda i zgrade Gradske uprave".

- Pozvaćemo i one koji redovno izmiruju svoje obaveze, a i one koji su u nemogućnosti (opravdanoj) da trenutno plate dug.

Neka njima gradonačelnik objasni kako njegovi najbliži saradnici poštuju zakon i izmiruju svoje obaveze - navode iz odbora stranke Dragana Đilasa u Vranju.

Vranjski odbor SSP ne takođe, po uzoru na rukovodstvo stranke iz Beograda, doneo odluku da u narednom periodu "organizuje konferencije za štampu i potkaste uživo ispred gradskih javnih preduzeća, gradske uprave, kao i ispred Simpa i Jumka".

- Postavljaćemo pitanja na osnovu obimne dokumentacije dobijene iz javnih preduzeća, privrednih subjekata i gradske administracije.

Zahvalni smo poštenim službenicima svih ovih institucija koji su nam dostavili ovu dokumentaciju.

Građani će uskoro saznati pravu istinu o tome kako se godinama upravlja gradom i preduzećima čiji je grad osnivač - saopšteno je vranjskog odbora Stranke slobode i pravde.

Najnovije vesti