SSP: Zabrinuti smo za Tričkovićevu društvenu odgovornost

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju upućen je apel nadležnim organima "da ispitaju
'društveno-odgovorno' ponašanje predsednika Skupštine grada Vranja Dejana Tričkovića, posebno nakon njegovog saopštenja za javnost".

"Gospodin Tričković je svojim oglašavanjem i pokušajima pravdanja samo potvrdio istinitost našeg saopštenja u vezi sa 'društveno-odgovornim' veštačkim osemenjavanjem krava.

Našu zabrinutost izaziva shvatanje termina 'društveno-odgovorno' od gospodina Tričkovića, pošto on pod tim očigledno shvata guranje ruke u prazne džepove naroda, a ne i davanje i služenje tom narodu, za šta je izabran i dobro plaćen.

Zanimljiv je podatak koji izaziva dodatnu sumnju, a kojeg u svom saopštenju navodi Dejan Tričković, da je bilo slabo interesovanje građana za podsticajna sredstva za energetsku efikasnost iz budžeta pa se on javio, što bi ljudi rekli, 'da se ne baci'.

Da podsetimo narod da je slabo interesovanje i ostalih veterinarskih službi, ambulanti za sredstva za veštačko osemenjavanje, kao i da je slabo interesovanje tih istih za sterilizaciju i vakcinaciju pasa, a pogotovo za sredstva za azil pasa u Davidovcu.

Pa da podsetimo, možda podignemo barem nečije interesovanje.

Od 2012. godine Grad Vranje dodeljuje javnu nabavku u vrednosti od 2,5 miliona dinara kao jedinom ponuđaču Veterinarskoj stanici Vranje, čiji je jedan od suvlasnika Dejan Tričković.

Godine 2017. godine Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je sukob interesa Dejana Tričkovića u sklapanju ugovora radi veštačkog osemenjavanja krava i javnoj nabavci radi humanog zbrinjavanja pasa lutalica.

I, nikom ništa, niko ne reaguje.

Godine 2018. godine javna nabavka za humano zbrinjavanje pasa lutalica raste na 4,5 miliona dinara, pritom rastu i odštetni zahtevi koje Grad Vranje iz budžeta plaća zbog ujeda pasa lutalica, a ovih dana smo svedoci da raste i broj pasa lutalica u gradu.

Gde je otišo ovaj novac, da li je moguće da Veterinarska stanica Vranje drži monopol i da su jedini ponuđač na javnom tenderu i da u svemu ovome niko ne vidi sukob interesa ili kriminalno ponašanje?

Posle se čudimo kad se Dejan Tričković javi za zamenu kotla na pelet i to pravda kao brigu za naša pluća u njegovom domu", navodi se u saopštenju SSP Vranje.

Energetska sanacija

Podsećanja radi, Komisija za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Vranja, osnovana od Gradskog veća, odlučila je da Tričkovićeva prijava na Javni poziv za sufinansiranje mera energetske efikasnosti za nabavku i instalaciju kotlova (zavedena pod rednim brojem 40-290/2021-04) dobije najviše poena, odnosno bude prva od pet, koliko ih je na preliminarnoj listi građana koji će dobiti novac iz gradskog budžeta.

Tričković se oglasio saopštenjem navodeći da se u medijima poslednjih dana "objavljuju razna saopštenja" kako bi se on u njima "javnosti, predstavio kao bahat i korumpiran predsednik skupštine".

"Nisam izneneđen neistinama jer ih objavljuju dojučerašnji istaknuti članovi SNS-a i funkcioneri gradskih i republičkih funkcija koji su baš zbog nepoštenog i nemoralnog ponašanja ostali bez svojih pozicija u SNS i prešli u druge političke stranke, sedme, osme za njih, ali je neophodno da građani čuju i drugu stranu radi sticanja prave slike o meni. Konkurisao sam za meru zamene kotla za grejanje, a ne za zamenu stolarije kako je objavljivano. Ja nikog nisam sprečio da konkuriše, mesecima se o ovome govorilo na svim televizijama i ne može niko reći da nije znao za republički Program sanacije energetske efikasnosti. Ostaće neutrošeno oko 1.020.000 dinara za Meru zamene kotlova na drvo i ugalj kotlovima na pelet. Ovaj program nema socijalnu komponentu već isključivo ekološku i licemerno je spominjanje visine primanja", naveo je Tričković.

Najnovije vesti