SSP: Obija nam se o glavu politika privlačenja stranih investitora

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju saopšteno je da "Slučaj Geoks" (Geox) "pokazuje da nam se 'mudra politika' privlačenja stranih investitora obija o glavu na svakom koraku".

"Odlazi Geoks, odlaze i drugi "investitori" čim potroše subvencije iz budžeta, čim potroše naše pare.

Ova po Srbiju pogubna vlast samo takve investitore i privlači, pitamo se zašto.

Zato što ovde nema države, nema zakona, ovde se ne poštuje ni pravo na odlazak u toalet.

Šta bi bilo da je država 14 miliona evra koje je dala Geoksu subvencionisala domaću prozvodnju, domaće privrednike?

Hoće li uslovi pod kojima je Geoks dobio te silne milione biti obelodanjeni kako bi mi građani znali zašto i gde smo dali naš novac, da li su građani svesni da su svojim novcem plaćali svaku treću platu u Geoksu", navode iz SSP-a u Vranju.

Iz lokalnog odbora Đilasove stranke pitaju i da li je Geoks ispunio sve odredbe ugovora koji su potpisali sa državom?

"Ko će sada zbrinuti 1.200 radnika?

Premijerka (Ana Brnabić, p.a) kaže - "ako Geoks ode doći će drugi investitor".

Mi pitamo, hoćemo li i njemu dati 14 miliona evra?

Kada država dovodi investitore koji radnicima nude minimalac za posao koji se u državi odakle dolaze plaća desetostruko, kakva je poruka naše države radnicima?

Da li je poruka da ih država iznajmljuje kao robove, da ih tretira kao jeftinu radnu snagu a stranom investitoru pride dodeli milonske sume novca kojim svako radno mesto koje oni otvore preplati bar trostruko.

Trebaju li nam takvi investitori?

Dok srpska privreda odumire i mali privrednici krpe kraj sa krajem, naprednjačka vlast traži nove goniče robova za svoj mili narod", zaključuje se u saopštenju SSP Vranje.

SSP: Oftalmologija bez osnovnih uslova za rad

Na Fejsbuk stranici SSP-a saopšteno je da se trenutno "rad u Ofalmološkoj ambulanti bolnice u Vranju odvija "na 40 stepeni bez rashladnog uređaja".

"Sedam klima uređaja je sa Očnog odeljenja misteriozno nestalo. Ambulanta u Domu zdravlja je sa aparatima starim preko četrdeset godina, u kojoj hidraulična stolica funcioniše stavljanjem protokola na kojima pacijent sedi da bi prišao aparatu. Optotipi su stari više od četiri decenije na kojima se procenjuje vidna oštrina pacijenta. Aplanacionog tonometra nema, a to je aparat za merenje očnog pritiska, pa je oftalmološki pregled koji se vrši u ovoj ambulanti nekompletan. Ova ambulanta ne ispunjava nijedan uslov za normalan rad", navodi se na stranici SSP.

Iz odbora ove partije u Vranju apelovali su na zdravstvenog inspektora "da proceni da li je ambulanta funkcionalna" i "da li ispunjava standarde koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija".

Najnovije vesti